Џудо: Марица златна на ЕЈУ купу у Румунији

После другог такмичарског дана Европског џудо купа у Румуниjи за jуниоре, ризница Џудо савеза Србиjе богатиjа jе за jош две вредне медаље, злато Надежде Петровић ( до 52 кг) и сребро Марице Перишић ( до 57 кг). 

 Screen Shot 2019-08-12 at 9.35.33 PM.png

Надежда Петровић jе наставила одличан низ и после злата у Берлину и на такмичењу у Румуниjи обрадовала све љубитеље џудоа у Србиjи. Од првог меча Петровићема jе jасно показала да jе И на ово такмичење стигла са наjвишим амбициjама. Максималним резултатом решила jе меч са домаћом такмичарком Дианом Аргинт. Израелку Лее Кохен ипоном jе савладала у другом колу. Ни Украjинка Дарина Лиашук у полуфиналу ниjе успела да нађе решење за Петровићеву коjа jе И оваj дуел решила са 10:0. У великом финалу савладана jе jош jедна такмичарка из Израела, Jули Снир чиме jе Надежда Петровић у потпуности испунила план И са овог тамичења се вратила са шампионским звањем. 

-Конкуренциjа на овом Европском купу у Клужу jе била очекивано слабиjа у односу на претходни наступ у Берлину. Без ообзира, четири сигурне победе и освоjених сто бодова на светскоj ранг листи су и били циљ овог наступа.
 Петровићева jе константна и сваки турнир за ниjансу боља од претходног и сада имамо мало више од месец дана до jуниорског првенства Европе, где очекуjемо њено наjбоље издање -рекао jе после финала Владимир Jовичић тренер репрезентациjе Србиjе. 

После одличних резултата на припремним такмичењима, Еврокуповима, jуниоре очекуjе круна сезоне Европско првенство. 

-Очекуjу нас припреме у Караташу и Мађарскоj а после тога прво званично такмичење и jуниорско првенство Европе у Финскоj -рекао jе Владимир Jовичић тренер репрезентациjе Србиjе. 

За одличан учинак Орлова побринула се И Марица Перишић коjа се са Европског купа у Румуниjи враћа са сребрном медаљом. Ипон у првом мечу са Румунком Симоном Галфи. У другом Израелка Офир Гидрон ниjе имала шансе против расположене српске џудисткиње коjа оваj меч завршава 10:0. У полуфиналу jош jедна Румунка Флорентина Иванеску коjу Перишећева решава на wазари. Ипак у мечу за злато Етери Липартелиjани из Грузиjе jе успела да на вазари оваj дуел реши у своjу корист.

Орлови су Европски џудо куп у Румуниjи завршили са четири медаље два злата Надежде Петровић ( до 52 кг) и Ање Обрадовић ( до 63 кг) и два сребра Марице Перишић ( до 57 кг) и Немање Милића ( до 60 кг). Орлови су Европски џудо куп у Румуниjи завршили са четири медаље два злата Надежде Петровић ( до 52 кг) и Ање Обрадовић ( до 63 кг) и два сребра Марице Перишић ( до 57 кг) и Немање Милића ( до 60 кг) чиме jе Србиjа остварила пласман на четврто место у генералном поретку. На корак до медаље били су Андреа Стоjадинов ( до 48 кг), Никола Тодоровић ( до 73 кг), Димитриjе Николић ( до 90 кг), Слободан Бакић ( преко 100 кг), коjи су такмичење завршили на петом месту. 

 

Tagovi

Komentari (0)