Џудо: ИВКОВИЋ И СТОJАНОВИЋ ШАМПИОНСКИ

Панчево, тачниjе касарна Специjалне бригаде Воjске Србиjе Растко Немањић, била jе домаћин Новогодишних спортских сусрета у борењу Министарства одбране и Воjске Србиjе.  

Screen Shot 2019-01-23 at 10.47.49 PM.png

 

На татамиjу спортске хале Специjалне бригаде снаге су одмерили џудисти (у женскоj и мушкоj конкуренциjи ) из Воjне Академиjе, Jединица воjне полициjе за специjалне намене „Кобре“ и домаћини из Специjалне бригаде. Уз џудисте из ВС на татамиjу, високим званицама представили су се спортисти из Џудо савеза Србиjе, Карате федерациjе Србиjе, Кик бокс савеза Србиjе, Боксерског савеза Србиjе и Светског центра реалног аикидоа. 

Премиjерни празник борилачког спорта окупио jе трофеjне спортисте и високе званице међу коjима су Божидар Маљковић председник Олимпиjског комитета Србиjе, Саша Павлов, градоначелник града Панчева, Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србиjе, Срђан Бугарчић, председник Кик бокс савеза Србиjе, Сања Врачаревић –Митровић директор Светског центра реалног аикидоа, представници Карате федерациjе Србиjе и трофеjни репрезетативци и успешни спортски радници Предраг Стоjадинов и Слободан Битевић, Божана Остоjић, председник Савеза Организациjа подводних активности Србиjе, пуковник Спасоjе Вулевић, командант САJ и признати спортски радник у стрељачком спорту. 

Високе званице и воjнике и официре спортисте поздравио jе бригадни генерал, ван. проф. др Мирослав Талиjан, командант Специjалне бригаде. 

-Захваљуjем се свима коjи су своjим учешћем и подршком у организациjи и реализациjи овог спортског сусрета и ревиjалног турнира допринели wеговом значаjу и квалитету. Уверен сам да ћемо се сви заjедно своjски постарати да он прерасте у традиционални Новогодишњи и Светосавски турнир борилачких спортова истакао jе Мирослав Талиjан, командант Специjалне бригаде.

Screen Shot 2019-01-23 at 10.48.46 PM.png

 

Олимпиjски комитет Србиjе препознао jе колики jе значаj спорта у воjсци. На традиционалноj годишњоj свечаности ОКС –избора наjбољих спортиста Србиjе за 2018, по први пут су изабрани и наjбољи из редова Воjске Србиjе. 

- Ово jе изванредна акциjа бригадног генерала Талиjана и његове екипе. Наша, обавеза као Олимпиjског комитета Србиjе jе да интензивирамо сарадњу са воjском из више разлога. Оно што неки људи знаjу а већина нашег становништва не зна да су Министарства спорта, Министарство омладине и спорта у политичком животу, дакле, у развиjеним земљама научила колики jе значаj воjног спорта и спорта у воjсци. Ово су све борилачке вештине, а jа сам одушевљен спремом ових момака чак и мале деце. Мени jе драго да смо као Олимпиjски комитет препознали те вредности и значаj па смо на избору наjбољих олимпиjских спортиста године имали и jедног представника, односно представницу, наjбољу спортисткињу. ОКС жели да настави ту сарадњу. Мишљење смо разменили са министром Вулином и разговарали генералом Радовићем, Цветковићем и Талиjаном jер Воjска jе битна и за жене и за мушкарце - -истакао jе Божидар Маљковић. 

Изузетну подршку овом спортском догађаjу пружио jе и град Панчево. 

-Ово jе квалитетна jер jе, у односу на остале спортске манифестациjе, специфична. Имамо велико задовољство да jе организатор ове манифестациjе Специjална бригада jер на такав начин од раниjе добру сарадњу, продубљуjемо и кроз спорт. Ово jе први овогодишњи програм коjу организуjе Специjална бригада а ми смо ту „ускочили“ са свом помоћи коjом смо могли да се организуjемо и издвоjимо имаjући у воду специфичан период одржавања. Настоjаћемо да у наредном периоду заjедно са Специjалном бригадом а колико jе у нашоj надлежности да помогнемо , пре свега , у овом простору бављење спортом са jедне и са друге стране,омогућимо jедан ефекат коjи jе по мени додатно битан а то jе додатно отварање воjске Србиjе, поготово специjалне бригаде чиjи смо ми домаћини ка нашим грађанима. Воjска jе институциjа коjа ужива велико поверење, а овакав начин даће додатни квалитет свему томе,а jа мислим на обострано задовољство и припадника Специjалне бригаде и можда неких будућих припадника Специjалне бригаде а такође и наших грађана . Посебно ми jе задовољство што сам данас у друштву великих спортских радника, коjис у удостоjили Специjалну бригаду и дошли да пропрате ову манифестацjу. Ту су представници Олимпиjског комитета, председник Божа Маљковић, високи представници Карате савеза и Џудо савеза, реалног аикидоа и заиста jе задовољство бити са људима од коjих може много да се научи и примени у раном развоjу спорта и физичке културе у Панчеву.

 

У име Џудо савеза Србиjе учешће на премиjерном Новогодишњем сусрету у Панчеву узели су такмичари ЏК Динамо из Панчева са тренером Љубом Станишићем. У име Савеза на Новогодишњем воjним спортским сусретима у Панчеву присуствовали су и Горан Вуцеља, генерални секретар, као и трофеjни ветерани Славко Станишић, Вук Рашовић. 

 

Осваjачи медаља апсолутна категориjа мушкарци : 1. Стеван Стоjановић ( Специjална бригада), 2. Милош Симонковић ( Специjална бригада), 3. Милан Ристић (Воjна академиjа) 3. Марко Мићевић (Воjна академиjа), жене: 1. Мариjа Ивковић (Воjна академиjа), 2. Мариjа Пртора (Специjална бригада), 3. Милица Цикуша( Специjална бригада), 3. Милица Матић ( Воjна академиjа). 

 

Tagovi

Komentari (0)