Џудо: Ања бронзана, Дарко на корак до медаље

 Screen Shot 2018-10-23 at 22.46.53.png

 

Одличне вести опет нам стижу са Светског jуниорског првенства. Ања Обрадовић освоjила jе бронзано одличjе у конкуренциjи до 63 килограма чиме jе остварила континуитет врхунских резултата на међународноj спортскоj сцени.  Дарко Брашњовић био jе на корак од медаље у категориjи до 90 килограма чиме jе учешче на СП  завршио пласманом на пето место.

Ања Обрадовић jе осваjањем светске медаље  jош jедном потврдила несумњиви  квалитет. Као што смо и очекивали  Ања jе кренула сигурно од првог меча. Емилиу Канерва из Финске победила jе на wазари. Белгиjанку Селину Делен у другом колу решила jе максималним резултатом 10:0. У трећем колу Холанђанка Сане Вермер, некадашња светска шампионка за кадете али и бронзана са Гран приjа у Хагу прочитала jе српску шампионку и оваj дуел завршила ипоном. Могућност за осваjање светског одличjа Обрадовићева jе морала да тражи кроз  репасаж. Пре свега са Чехињом Ренатом Заховом коjу jе савладала ипоном за само 36 секунди а затим и у Селиндом Корозо из Еквадора, коjу jе победила максималним резултатом чиме jе додала jош jедном значаjно одличjе у богату ризницу Џудо савеза Србиjе. Ипак борба за бронзу као уосталом и сваки меч на овом светскоj смотри ниjе био ни мало нити лак нити jедноставан. Био jе то прави трилеру у коме jе српска шампионка и актуелна трећепласирана са Европског jуниорског првенства успела да победи Корозо, првог носиоца у категориjи до 63 килограма на овоj светскоj смотри.  Корозо jе покушала да напрве учи матом али jе се у следећем моменту нашла на леђима што Ања Обрадовић никако ниjе пропустила да казни. Захватом српска шампионка освоjила jе jош jедно одличjе за нашу земљу на СП за jуниоре на Бахамима.

На корак од медаље био jе и одлични Дарко Брашњовић. Он jе у категориjи до 90 килограма остварио пласман на пето место.  Дарко jе као носилац био слободан у првом колу. У другом савладао jе одличног Пољака Себастиана Олдака ипоном. Тониjа Милетића (Босна и Херцеговина)победио jе на wазари у трећем колу и пласирао се у полуфинале. Ипак Грузиjац Лаша Бекаури jе овога пута однео победу у дуелу са српским шампионом. У мечу за бронзу Турчин Мерт Сисманлар jе експресно решио питање победника, чиме jе Дарко Брашњовић  ову светску смотру завршио са пласманом на пето место.

 

Tagovi

Komentari (0)