Џудо: Александар Велики одбранио трон у Хагу

 thumb.php.png

 

 

Александар Велики –Александар Кукољ ( до 90 кг) српски шампион jош jедном jе доказао зашто jе врхунски борац. На Гран приjу у Хагу одбранио jе златну медаљу освоjену минуле године, али и не само то. У дуелу за златно одличjе, потукао jе актуелног светског шампиона, Шпанца Николоза Схеразадишхвилиjа буквално у првих 39 секунди меча. За интернет страницу Џудо савеза Србиjе српски шампион каже:

-Импресиониран сам своjим учешћем на Гран приjу у Хагу. Мислим да никад нисам имао овако бриљантан дан, био сам оштар, бистар, стрпљив. Шта год да сам покушао, ишло jе. Глава ми jе била бистра у сваком моменту и jасно сам знао у ком правцу би борба требала да иде – био jе искрен Александар Кукољ. 

Иако jе Николоз Схеразадишвили актуелни светски шампион, планетарни броj 2, српски џудиста Александар Кукољ са Шпанцем има позитиван скор када су у питању међусобни дуели. 3:1

-Последњи пут ме jе победио али такви борци ми одговараjу. Шпанац jе отворен за борбу, прихвата и не фолира се, не бежи у ток меча што jе наравно добро. Када противник уђе у борбу са оружjима коjе имам сваком могу да направим проблем рекао jе Александар Кукољ.  

Да jе велемаjстор на струњачи доказао jе Кукољ не само у финалу, већ и од првог меча Гран приjа у Хагу на коме jе бранио трон.  Рус Александар Рослиаков елиминисан jе са 10: 0 у првом дуелу. Ипони су се ређали, пао jе прво Британац Фреjзер Чемберлен, затим и Украjинац Кеђау Нбали а онда и Белгиjанац Jоаким Ботjо.  Сасвим jе сигурно да су  Кукољу више него приjале  припреме за последњи Гран при у години и то у Рио де Жанеиру (где jе на воjном СП освоjио и бронзано одличjе) са Бразилцима Флавио Кантом и Давидом  Моуром. Да jе у одличноj форми Кукољ jе jош jедном потврдио и у Хагу. Златно одличjе освоjио jе бацањем на ниским сео –отоши, што jе запечатио ипоном.

Победио сам га у првом минуте али сам И све остале борбе решио ипоном. Буквално ми jе све ишло што се и видело и наjважниjе jе да сам се добро осећао.  Баш ми jе добро ишло такмичење. 

После триjумфа у Хагу, српског шампиона очекуjе повратак у српску престоницу.

-Према плану бићу у Београду наредне две недеље а затим ме очекуjу припреме у Jапан и наравно Мастерс у Кини –закључио jе Александар Кукољ.

 

Tagovi

Komentari (0)