ЏУДО: СЛАВИJА ВИЦЕШАМПИОН ЛИГЕ ЕВРОПЕ

Одличне вести за српски џудо овог викенда стижу са Пиринеjског полуострва, тачниjе из португалског града Одивеласа коjи jе угостио наjбоље клубове, учеснике Лиге шампиона и Лиге Европе.  

 Screenshot 2019-11-17 at 19.51.12.png

После одличног резултата џудиста Црвене звезде коjи су се окитили бронзом на овогодишњем издању Лиге шампиона, после победе над одличном екипом руског Ратибореца 3: 2, и џудисткиње новосадске Славиjе, у оквиру Лиге Европе, jош jедном су потврдиле место у самом врху међународне џудо сцене. 

Новосађанке у саставу Надежда Петровић (до 52 кг) , Етери Липартелиани (до 57 кг), Теа Тинтор ( до 63 кг), Ања Обрадовић ( до 70 кг ), Меган Флечер и Милица Цвиjић ( обе до 70 кг) и Милица Жабић ( преко 70 кг) заjедно са тренером Владимиром Jовичићем избориле су се за привилегиjу да стану на победничко постоље наjбољих у Лиги Европе. 

Непосредно пред полазак у Португал, стратег Славиjе био jе jасан и недвосмислен да на ово као и на свако друго такмичење иду по медаљу. 

-Очекивали смо медаљу и кренули смо на ово такмичење са намером да се попнемо на постоље и пласирамо у Лигу шампиона био jе искрен Jовичић чиjи jе тим у првом мечу у оквиру Логе Европе победио домаћи тим Академика. 

У дуелу за златно одличjе Новосађанке су снаге одмериле са Францускињама, клубом из Орлеана. 

-Остаjе жал за финалом и златном медаљом, будући да смо имали предност од 2:0 и два узбудљива меча где смо могли да победимо и освоjимо лигу Европе. Читаво такмичење jе било организовано на високом нивоу и тимови су били очекивано jаки.

Да подсетимо тим Славиjе jе 2016 године освоjио вицешампионско звање у Београду у оквиру истог такмичења. 

-Циљ jе испуњен и честитао бих мом тиму, девоjке су биле сjаjне рекао jе Владимир Jовичић. -Поновљен jе успех из 2016. године када смо такође били други, надам се да ћемо следеће сезоне у Лиги шампиона такође освоjити медаљу.

 

 Раковица на корак до медаље

Екипе Кинезиса и Раковице коjи су се ове године надметали у Лиги Европе на жалост нису успели да се оките неким од одличjа. Кинезис jе у првом мечу изгубио од Ариса (Грчка) 3:2. На жалост исти резултат постигли су и у дуелу са ЏК Олимп из Краснодара. Други српски пердставник у Лиги Европе, тим Раковице, у првом мечу изгубио jе од немачког Абенсберга 3:2. У другом дуелу Раковица jе била боља од екипе Нице 3:2 да би у репасажу, мечу за бронзу 3:2 на жалост изгубили од Абенсберга. 

 

Tagovi

Komentari (0)