ЏУДО: ИПОНИМА ДО ПРВЕ ГРАН СЛЕМ МЕДАЉЕ

Андреа Стоjадинов сасвим сигурно ће запамтити Гран слем у Будимпешти, где се први пут попела на победничко постоље осваjањем бронзаног одличjа у елитноj сениорскоj конкуренциjи. 

 Screenshot 2020-10-25 at 17.08.47.png

У конкуренциjи наjбољих дама када jе у питању категориjа до 48 килограма, Андреа Стоjадинов трофеjна млада џудисткиња остварила jе врхунски резултат, осваjањем прве медаље на Гран слем такмичењу. 

-Мало jе рећи да сам срећна. Осећаj jе изузетан, сви честитаjу, стално ми стижу поруке- пренела jе прве утиске Андреа Стоjадинов. 

Такмичари и спортска jавност ужелели су се џудоа. Предуга пауза изазвана пандемиjом корона вируса прекинула jе сезону и направила праву пометњу у календару и животима свих спортиста. 

-Коначно смо дочекали да почне ИJФ тоур. Не знам шта су други радили током ових 8 месеци, али jа сам све време вредно тренирала. Срећа па у подруму своjе куће имам малу џудо салу у коjоj сам до бесвести могла тренирати. Имам и наjбољег брата на свету коjем никада ниjе тешко да вежба са мном -била jе искрена Андреа Стоjадинов. 

У периоду када су тренинзи били дозвољени уз поштовање свих мера, Андреа jе наставила са радом на добро познатоj адреси, Љутице Богдана. 

-Од када су почели званични тренинзи много су ми помагали тренери из моjе Црвене звезде. Имали смо све време и велику подршку првих људи нашег клуба, Стоjана Вуjка и Ивана Бошњака као и нашег председника Савеза, Ивана Тодорова. Када смо мислили да овоj паузи нема краjа, он нас jе увек бодрио и био уз нас. 

На путу до медаље Андреа jе савладала изузетне такмичарке коjе су у самом врху светске спортске сцене. Почетак надметања jе био више него обећаваjући. Туркињу Гулкадер Сентурк, Рускињу Сабину Гилиазову и Монголку Наратсетсег Ганбаатар савладала jе максималним резултатом. Тек у полуфиналу актуелна олимпиjска шампионка Аргентинка Паула Парето успела jе да нађе решење за младу српску трофеjну џудисткињу. Ни у овом мечу Стоjадинов ниjе била лак плен, одличан меч коjи jе наговестио да у неком следећем дуелу неће бити иста ситуациjа. У мечу за бронзу са Францускињом Ширин Букли, Андреа Стоjадинов наставила jе да ређа ипоне.

 - Пресрећна сам због освоjене медаље. Веровала сам да могу до одличjа. Веруjем и да jе ово само почетак успешне сениорске кариjере. Хвала свима на несебичноj подршци коjу сам осећала све време.

Да jе протокол ригорозан и да се све чини како би се пре свега сачувализдравље спортиста и свих коjи су укључени у организациjу Гран слема наjбоље сведочи наша Андреа Стоjадинов. 

-Ми смо буквално затворени у хотелу и имамо превоз до хале. Не смемо да изађемо ни до продавнице, мање висе смо у „карантину“. Морали смо да одрадимо два ПЦР теста пре доласка а исти процес jе и у Будимпешти где смо такође два пута радили тест. Много се води рацуна о свему. Компликовано jе, мозда и теско бити тако скроз затворен, али веруjем да цемо се и ми свега придрзавати ако jе то нацин да све прође безбедно и омогуци да се турнири овог нивоа наставе истакла jе Андреа Стоjадинов. 

 

Tagovi

Komentari (0)