ЏУДО: АНДРЕА, НАДЕЖДА И МАРИЦА ЗА ТРИЛИНГ ЕВРОПСКИХ МЕДАЉА У ПОРЕЧУ

Српске даме опет су направиле праву жетву медаља на европскоj такмичарскоj сцени. Пре само пар дана, на jуниорском првенству Старог континента у Поречу, наше џудо диве, Андреа Стоjадинов, Марица Перишић и Ања Обрадовић направиле су подвиг осваjањем два злата и бронзе. Без дана одмора, српске џудисткиње Андреа Стоjадинов и Марица Перишић наставиле су надметање у Поречу коjима се на Европском првенству за млађе сениоре, придружила и Надежда Петровић, где су jош jедном одушевиле осваjањем бронзаних медаља првог такмичарског дана. Стоjадинов, Петрови и Перишић су овим подвигом jасно показале да су у самом врху међународне џудо сцене.   Screenshot 2020-11-14 at 22.03.42.png

Честитке младим трофеjним репрезентативкама стиглесу прво од Ивана Тодорова председника Џудо савеза Србиjе. 

-Успех наших репрезентативки jе утолико већи jер jе остварен у овом тешком периоду кроз коjи сви пролазимо, периоду пандемиjе вируса ЦОВИД 19. Свака медаља jе изузетан успех а наше младе џудисткиње су у року до пет дана освоjиле чак шест одличjа што jе прави подвиг и своjеврстан рекорд. Честитке нашим џудисткињама, њиховим тренерима, клубовима и наравно породицама истакао jе Иван Тодоров председник Џудо савеза Србиjе. 

У категориjи до 48 килограма jош jедном нас jе обрадовала Андреа Стоjадинов коjа jе освоjила бронзано одличjе. 

- Не могу рећи да нисам пресрећна, али ипак ми jе жао што се не враћам са дуплом титулом. То можда мало звучи безвезе, jер долазим кући са две освоjене европске медаље у размаку од 5 дана. У мечу коjи сам изгубила од Францускиње сам заиста све време била доминантна и требала сам да победим. Она jе на краjу освоjила злато, тако да сам то лако могла бити и jа. Ипак, џудо jе такав спорт да ето моменат непажње окрене меч, и мени остаjе да из тога научим што више. Срећом у Звезди имам озбиљан тим коjи ради са мном, и сигурна сам да ћемо се посветити овом проблему с циљем да се не понови била jе искрена Андреа Стоjадинов. 

Марица Перишић у категориjи до 57 килограма као и Андреа ниjе крила да су jоj амбициjе на ЕП за млађе сениоре такође биле шампионске. Перишићева jе домаћу спортску jавност обрадовала jош jедном европском, овог пута бронзаном медаљом. 

-Искрено нисам задовољна баш своjим наступом. Могло jе бити много боље. На своjу грешку сам изгубила полуфинале тако да ћу морати да учим од тога сада. Ипак не могу рећи да сам тужна, две медаље су ту, али бих можда била веселиjа, jер знам да jе могло много боље- рекла jе српска трофеjна џудисткиња, европска шампионка и бронзана на ЕП У23 Марица Перишић. 

Надежда Петровић ( до 52 кг) наша трофеjна џудисткиња, коjа може да се похвали изузетним резултатима на међународноj спортскоj сцени, ниjе крила да jе желела више од европске бронзе освоjене у Поречу.  

-Ниjе резултат коjем сам се надала али за оваj пут може да прође.Био jе тежак дан, пет борби и на краjу бронза, у условима у коjима се све одвиjа ових дана мислим да jе то задовољаваjуће. Jош увек нисам у своjоj наjбољоj форми што се jуче и дало приметити, тако да се сада враћамо кући то да поправимо и да одрадимо завршне припреме за вероватно последње такмичење ове године, Првенство европе за сениоре.Пожелите ми срећу-рекла jе Надежда Петровић, бронзана на ЕП за млађе сениоре. 

Владимир Jовичић тренер националног тима и стратег Надежде Петровић анализирао jе постигнути резултат.  

-Дугачак и напоран дан, коjи jе на краjу био успешан.Има простора за напредак, тако да знамо на чему треба да радимо како би дошли до жељеног циља и наjсjаjниjег одличjа.Ако узмемо у обзир све што се дешавало и услове коjе смо имали за такмичарску припрему,морамо бити задовољни постигнутим резултатом. Сада нам предстоjи деби на сениорском првенству Европе и крећемо са припремама за наjвеће такмичење у овоj сезони рекао jе Владимир Jовичић. 

 

Tagovi

Komentari (0)