Дводневни мећународни научни скуп посвећен дипломатским, економским и културним односима између Србије и Италије

Поводом 140 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Италије, у Свечаној сали САНУ, у петак, 31. маја, у 9 сати биће отворен дводневни мећународни научни скуп посвећен дипломатским, економским и културним односима између двеју земаља.

На скупу ће говорити историчари са универзитета у Риму, Милану, Перуђи, Трсту и Касину и њихове српске колеге са Филозофског факултета и Факултета политичких  наука, те  Балканолошког института САНУ и Института за новију историју Србије.

 image004.jpg

Биће речи, између осталог, о политичким односима двеју држава још од отварања италијанског посланства у Београду 1879. године до данас, а у контексту различитих историјских дешавања, о италијанским темама у српској књижевности (1903-1914) и Италији у делима Слободана Јовановића, као и о културним и трговачким везама у првој половини прошлог века.

Организатор скупа је Српска академија наука и уметности у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду, а поздравне речи упутиће председник САНУ Владимир Костић и амбасадор Италије Карло ло Кашо.

 

ПРОГРАМ СКУПА на: https://www.sanu.ac.rs/wp-content/uploads/2019/05/Italia-e-Serbia-PROGRAM.pdf

 

 

 

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

Tagovi

Komentari (0)