ДВА ЗЛАТА ЗА ЖИКИЋА НА ТОМЕКС КУПУ 2023

У недељу 10. септембра 2023. године у Спортском центру “Слодес” у Раковици одржан БЦД турнир - Томекс куп 2023 

 20230912_Tomex kup_postolje_ Goran Zikic_C turnir.jpg

У организациjи Бадминтон клуба Цлеар, а уз подршку Министарства спорта и Бадминтон савеза Србиjе, у недељу 10. септембра одржан jе БЦД турнир коjи jе окупио више од 70 бадминтонаца из читаве Србиjе. Такмичење коjе се одржава у оквиру званичног календара БАСС окупило jе такмичаре из 11 клубова коjи су се надметали у поjединачноj мушкоj и женскоj, као и у конкуренциjи мушких, женских и мешовитих парова. 

У конкуренциjи мушкараца поjединачно на Б турниру злато jе освоjио Александар Jовичић из БК Равенс КГ, док jе међу дамама наjбоља била Крушеваљанка Теодора Латас (БК Змаjеви). У парским конкуренциjама, наjуспешниjи у мушком дублу били су такмичари БК Цлеар Угљеша Михаjловић и Вања Рашета, као и Миона Филиповић (БК Београд) и Мариjа Самарџиjа (БК Динамо) у конкуренциjи женских парова. Своj дебитантски наступ у конкуренциjи мешовитих парова златом су крунисали Зана Ли и Антон Ципалков из БК Београд.

 20230912_Tomex kup_postolje_zenski parovi_B turnir.jpg

Две златне медаље на Ц турниру извоjевао jе Горан Жикић (БК Змаjеви) и то у конкуренциjи мушкараца поjединачно, као и у конкуренциjи мушких парова заjедно са Алексеjем Чумаком из БК Београд. У конкуренциjи мешовитих парова, на победничко постоље попели су се Вукашин Обрадовић (БК Хелиантхус) и Селена Стоjановић (БК Равенс КГ).

Осваjач злата био jе и Никола Jовановић из БК Београд у конкурениjи мушкараца поjединачно Д турнирадок су се на победнички трон у конкуренциjи мушких парова попели Саша Милаковић и Игор Трешњић из БК Нови Сад.

Драго нам jе да смо угостили играче из 11 клубова и за све играче jе значаjно да jе национална такмичарска сезона отворена почетком септембра. Атмосфера jе била одлична, мечеви интересантни и надамо се да ће се у истом духу сезона наставити. Резултати Клирчића су у другом плану овога пута,као организатор сам изузетно задовољна тимским радом на реализациjи турира. Пред нама jе густ распоред, сваки викенд у септембру jе такмичарски, те се надамо новим успесима и резулатима на бадминтон сцени”, изjавила jе Мариjа Булатовић, генерални секретар и тренер БК Цлеар. 

Све медаљисте Томекс купа  2023 можете видети ОВДЕ.

                                  

Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)