Две представе Народног позоришта на Театар фесту Петар Kочић у Бањалуци

На овогодишњем јубиларном 25. Театар фесту „Петар Kочић“ у Бањалуци, који у оквиру свог програмског концепта окупља најбоље представе из региона, учествоваће и два комада Народног позоришта у Београду.

У оквиру такмичарског програма, у суботу 10. јуна, биће изведена „Успаванка за Алексију Рајчић“ која је на недавно завршеном Стеријином позорју у Новом Саду остварила велики успех освојивши Стеријину награду за најбољу представу и још четири признања стручног жирија.

 Deca 5 1.jpg

У том комаду, по тексту Ђорђа Kосића и у режији Југа Ђорђевића, насловну јунакињу тумачи Вања Ејдус, хоровође су Ива Милановић и Новак Радуловић, а хор Сара Ристић, Невена Милошевић, Вера Зечевић, Данијела Милошевић, Младен Лукић и Горан Милошевић.

Дан касније, 11. јуна, на затварању фестивала, у част награђених биће изведена представа „Деца“, по стиховима истоименог романа Милене Марковић, у режији и на музику Ирене Поповић.

Реч је о несвакидашњем сценском споју музике и поезије, у сасвим новој сценској форми - опери у 17 песама, у којој играју Нела Михаиловић, Сузана Лукић, Предраг Милетић, Вања Милачић, Павле Јеринић, Милена Ђорђевић, Бојана Стефановић, Бојана Бамбић, Драгана Варагић, Александар Вучковић, Миона Марковић, Теодора Спаравало, Јелена Благојевић и Владан Матовић.

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)