Два новогодишња концерта са чувеним Игудесманом

Београдска филхармониjа и чувени виолиниста Алексеj Игудесман, спремни су за наjлуђу свирку и два новогодишња концерта коjи ће се одржати 26. и 27. децембра на Коларцу (20ч). Светска премиjера програма „Бетовен и jош по нешто“ представља урнебесну пародиjу на стваралаштво чувеног композитора и прилику да се публика забави али и ужива у чувеним нумерама на другачиjи начин.

aleksej igudesman i kler vels.jpg

Суперстар музичке комедиjе, Алексеj Игудесман, стари jе приjатељ Београдске филхармониjе. Виолиниста ће и дириговати оркестром, а овога пута представља специjалну гошћу, фамозну Клер Велс коjа ће певати и показати музичке вратоломиjе на виолини и клавиру.

 

Срећници коjи су на време купили карту за наjвеселиjе концерте Београдске филхармониjе, између осталог ће чути Игудесманову верзиjу чувене Пете симфониjе и како ће наjпознатиjи мотив у историjи музике добити своjуфанк, латино или свинг вариjанту. Публика ће чути смешне верзиjе „Месечеве сонате“ и „За Елизу“, док ће уз Девету симфониjу отићи на пут око света и различите пределе коjи ће jоj придодати самба, салса, келтски, ромски, боливудски, рокерски или фанк призвук.

 

“Jош по нешто” из програма односи се, између осталог, на “Фантазиjу Шерлока Холмса”, музику из култних “Петпарачких прича”, па чак и “Боратову свиту” у коjоj ће се оркестар претворити у хор и цела публика jе позвана да пева.

Наjвеселиjи наступи филхармониjског оркестра традиционално одушевљаваjу публику и привлаче велику пажњу, па су улазнице давно распродате. Међутим, сто карата за стаjање ће бити у продаjи за оба концерта сат времена уочи наступа, односно од 19 часова на благаjни Коларца.

 

Tagovi

Komentari (0)