Дуо удараљки и клавирски дуо

Stevan-Nemanja.jpg 

 

Срђан Палачковић и Невена Ђорђевић

Немања Егерић и Стеван Спалевић

Недеља, 21.10. у 11сати

Велика дворана

Улаз слободан                                  

 

  ПРОГРАМ:

 

Јохан Себастијан Бах (1685-1750), Енглеска свита, a-moll BWV 807)

 

Куранта

Сарабанда

БуреI

Буре II

 

 Невена Ђорђевић,  маримба и вибрафон

 Срђан Палачковић,  маримба

 

ИгорСтравински(1882-1971),  Посвећењепролећа/ Le Sacre du printemps(1913)

 

I део-Обожавањеземље/L’Adoration de la terre:

Увод/Introduction

Весниципролећа/Les Augures printaniers

Ритуалотимања/Jeu du rapt

Пролећнакола/Rondes printanieres

Ритуалсупарничкихплемена/Jeux des cites rivales

Поворкамудраца: Мудрац/Cortege du sage: Le Sage

Играземље/Danse de la terre

Стеван Спалевић и Немања Егерић, клавири

 

Ана Игнатович – Глинска (1968),  Passacaglia(2003)за маримбу и вибрафон

Невена Ђорђевић, маримба

Срђан Палачковић, вибрафон

 

АлехандроВињао(1951),  Book of Grooves (2011)

 

IV Dance Groove Drifting, за две маримбе

Невена Ђорђевић, маримба

Срђан Палачковић, маримба

 

Бела Барток (1881-1945),  Соната за два клавира и удараљке (1937)

I      AssailentoAllegrotroppo

II     Lento, manontroppo

III   Allegronontroppo

 

Стеван Спалевић и Немања Егерић, клавири

Невена Ђорђевић и Срђан Палачковић, удараљке

 

Биографије:

 

Srdjan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Срђан Палачковић(1968)дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду 1994.године, наПолиинструменталној катедри – удараљке,у класи професора Мирослава Карловића.Последипломскестудијеје завршио на Факултету музичке уметности уБеограду1998.годинеу истој класи. Звање доктора уметности стиче 2016. године на Полиинструменталној катердри – удараљке у Београду одбраном тезе „Улога методе Сенфорда Молера у уметничкој музици за удараљке".

  Као перкусиониста и тимпанистаБеоградске филхармоније делујеод1990. до 2009.године. Од 2009.године је солотимпаниста Црногорског симфонијског оркестра. Оснивач је ансамбла Београдски перкусионисти који делује од 1997. године.

  Педагошку активност је започео наставне 1994/95. године, као професор удараљки у Средњој музичкој школи „Станковић“ у Београду, где је радио до 2000.године. Професор је класе удараљки од њеногоснивања2000. године, у Средњој музичкој школи „Исидор Бајић” у Новом Саду. Од октобра 2003. годинеса проф. Небојшом Живковићем води класу на одсекуза удараљке на Академији уметности у Новом Саду.Као сарадник за удараљке икамерну музику одсека за удараљкена Факултету музичке уметности у Београдуделовао јеод 1999.до 2009.када је изабран у звање доцента, а 2014 у звање ванредног професораФакултетамузичке уметности у Београду.

Овим концертом Срђан Палачковић обележава 30 година уметничког рада.

Nevena.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Невена Ђорђевић  је рођена 1994. године у Београду. Основно и средње музичко образовање је стекла у МШ „Станковић“ на одсеку за клавир у класи проф. Маје Радосављевић, као и у МШ „Ватрослав Лисински“  на одсеку за удараљке у класи проф. Мише Јовановића. Факултет музичке уметности, одсек за ударачке инструменте, уписује 2015. године у Београду, у класи професора Мирослава Карловића и Срђана Палачковића.

Добитник је прве награде 2016. године на међународном такмичењу ударачких инструмената „Петар Коњовић“ у Београду. Похађала је семинарeкамерне и оркестарске музике у Данској и Хрватској где је  радила са истакнутим  уметницима као што су MomokoKamiya, GarrettMendelow, HenrikLarsenи Jean-LucRimmey-Meille.

Чест је сарадник у Црногорском симфонијском оркестру, Симфонијском оркестру РТС-а, оркестрима Београдске филхармоније и Народног позоришта, као и у бројним камерним ансамблима.

 

Клавирски дуо СТЕВАН НЕМАЊА је основан 2015. године и чине га пијанисти Стеван Спалевић и Немања Егерић. Већ 2016. проглашен је лауреатом Међународног такмичења Даворин Јенко у Београду и освојио прву награду са максималним бројем поена (100) у категорији камерних ансамбала на 9. Ревији музичких талената у Великом Градишту 2016. године.

 Тренутно се усавршавају на постдипломским студијама камерне музике на академији ScuoladiMusicadiFiesoleу Фиренци у класи легендарног италијанског пијанисте Бруна Канина (BrunoCanino). Клавирски дуо је приредио концерте у Фиренци, Нишу, Београду, Крагујевцу, Врњачкој Бањи, Трстенику и Краљеву, као и запажен наступ на Међунардном фестивалу камерне музике FranzSchubertу Нишу 2017. године.

Дуо Стеван Немања је 2018. годину посветио сарадњи са перкусионистима из различитих земаља изводећи капитална дела литературе. Поводом тога, у мају 2018. године дуо Стеван Немања наступа на међународном фестивалу класичне музике MusicaalPonte2018 у Фиренци заједно са италијанским перкусионистима Пјетром Мацетијем (PietroMazzetti) и Рикардом Солдијем (RiccardoSoldi). Јуна месеца уприличен је концерт са перкусионистима Срђаном Палачковићем и Невеном Ђорђевић на Факултету музичке уметности у Београду.

Tagovi

Komentari (0)