Држава санира оштећења у Улици Владимира Назора

Данас је почела реконструкција оштећеног пута на улазу у наш град са државног пута М21, од "Авионског крила" па до раскрснице улица: Владимира Назора и Индустријска.

 sanacijavladimiranazora.jpg

Оштећења су настала услед велике фреквенције саобраћаја, посебно тешког, теретног, јер се том трасом пружала обилазница око пута Нови Сад - Шабац, на којем су се одвијали радови на реконструкцији коловоза и изградњи кружних токова.

Општина Рума је током преусмеравања саобраћаја на алтернативни правац, улицама Владимира Назора и Индустријска, констатовала оштећења у поменутим улицама, документовала их и упутила допис Министарству грађевине и ЈП "Путеви Србије" у којем је тражила санацију оштећене деонице.

"Овим путем желим да се захвалим држави што су стварно показали своју одговорност, издали налог и са њиховим финансијским средствима данас ушли у реконструкцију тог пута(Ул. Владимира Назора у надлежности је локалне самоуправе). То је нешто што нама као локалној самоуправи много значи, јер нисмо у овом моменту у ситуацији да то пре зиме санирамо. Немамо планирану позицију у буџету и не можемо расписати тендер за одржавање те улице. Држава је на тај начин показала да води рачуна о свим локалним самоуправама, да и поред тога што тај пут није у њиховој надлежности, хоће да поправеоштећена, па ће пут врло брзо бити потпуно функционалан и најважније - безбедан", изјавио је Манчић.

Председник Општине Рума је напоменуо и да је, за разлику од улице Владимира Назора, одржавање Индустријске улице у надлежности ЈП "Путеви Србије", те да ће и та улица у наредном периоду бити санирана.

Tagovi

Komentari (0)