Држава почиње системски да помаже ватерполо клубове

Сјајна вест за ватерполо клубове. Председник Србије Александар Вучић после састанка са председником ВСС Виктором Јеленићем, на основу вишедеценијских врхунских резултата ватерполо репрезентације и клубова, предложио је а Влада Србије прихватила да финансијски помогне рад српских клубова. Овако, да држава системски помогне клубове, до сада се није догодило и због тога је јасно велико задовољство председника савеза Виктора Јеленића.

 Screen Shot 2019-08-06 at 11.19.39 AM.png

 

- Имали смо сјајан састанак и председник је разумео у каквом су положају клубови. Како су они својим квалитетним радом гарант будућих успеха репрезентација прихватио је одмах наш предлог да држава помогне рад клубова – каже Јеленић.

Новчана средства ће добити 23 мушка клуба ( учесници Регионалне лиге, Прве и Прве Б лиге ) и шест женских клубова.

- Да не буде забуне, тачно ће се знати на шта се средства односе. Клубови ће потписати уговор са савезом, правдаће средства која ће бити наменска, за играче, тренере, путовања... Неће бити бацања у бунар и савез и ја као председник смо гарант наменског трошења средстава. Сваки клуб ће добити део средстава у зависности од ранга такмичења. Даваће се у четири рате и клубови ће бити дужни да после сваке оправдају потрошени новац. Такође део новца ће остати и за акције савеза.

Другим речима, оно што је држава, кроз министарство омладине и спорта, за савез, то је сада држава, кроз Ватерполо савез, за клубове.

Подсетимо да је на иницијативу председника Вучића, прошле године, после освајања европског злата Влада Србије помогла да се савез реши великог дуга.

- Председник зна колико је ватерполо трофејни спорт и у тој чињеници се огледа његова жеља да нам помогне. Клубови су у кризи и држава је на овај начин показала колико жели и колико може да учествује у што бољем функционисању. Заиста због овог али прошлогодишњег геста дугујемо велику захвалност председнику Вучићу.

Друга вест са састанка је изградња базена у Београду.

- И ту смо добили апсолутну подршку председника. О томе се већ причало, сада смо у фази пројекта. Мислим да ће се нови објекат ,први после 40 година, изградити на Новом Београду али још мало стрпљења и све ће бити познато. Морам да кажем и да савез подржава мере града према СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ јер је у интересу и грађана и спортиста – завршио је Виктор Јеленић.

Tagovi

Komentari (0)