Драмаквин у Филхармониjи

Почетак филхармониjског циклуса „Бетовен Драмаквин“, предводи стални гостуjући диригент Даниjел Раjскин, у петак 1. новембра на Коларцу од 20 часова. Као солисти са оркестром наступаjу сопран Анета Илић и виолиниста Андреj Баранов, а на програму се дела Бетовена, Шостаковича и Чаjковског.

 danijel rajskin, stalni gostujuci dirigent.JPG

Циклус „Драмаквин Бетовен“ говори о композиторовоj наклоности ка драмском жанру и повезаности његовог опуса са делима Шекспира, Гетеа и Шилера. Они су му били вечита инспирациjа, коjа се пренела и на касниjе генерациjе композитора. О заинтересованости за драмски жанр сведочи опера Фиделио, чиjу ће концертну ариjу „Ах, перфидо“ (Ах, неверниче) певати Анета Илић и показати изузетне вокалне способности коjе се траже од солисткиње.

aneta ilic, sopran.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jош jедан композитор зачинио jе странице партитура драмом - Шостакович jе своj Концерт за виолину и оркестар бр. 1 написао за Давида Оjстраха коjи jе за солистичку деоницу рекао да jе „типично шекспировска улога“. Ово дело ће тумачити виолиниста млађе генерациjе, Андреj Баранов, победник броjних такмичења и стални гост наjпознатиjих светских музичких кућа.

andrej baranov, violina.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Концерт заокружуjе Трећа симфониjа Чаjковског, а сто улазница за стаjање биће у продаjи сат времена уочи концерта, односно до 19 часова на благаjни Коларца.

Tagovi

Komentari (0)