Драма у Филхармониjи

У оквиру недељног онлаjн репертоара, Београдска филхармониjа ове седмице посебну пажњу посвећуjе споjу музике и драме. Публика ће имати прилику да чуjе различите проjекте коjе jе оркестар извео заjедно са глумачким звездама као што су Слободан Бештић, Владица Милосављевић и Тамара Крцуновић.

 Vladica Milosavljevic i Tamara Krcunovic u BGF-min.JPG

У сценскоj музици „Егмонт“ Лудвига ван Бетовена, написаноj за Гетеову драму, Слободан Бештић jе у улози наратора пренео причу о хероjству племића из 16. века. Заjедно са сопраном Весном Ђурковић и под управом шефа Габриjела Фелца, Београдска филхармониjа jе ово дело извела 18. априла 2019. на Коларцу и претходно на свечаном затварању новосадског Номуса. Сада га публика може чути на саjту институциjе у оквиру аудио селекциjе средом. 

 

https://soundcloud.com/beogradska-filharmonija/izviiskra-19-april-2019

 S.Bestic, G. Felc, BGF-min.JPG

Онлаjн сезона петком на Jутjубу представља интригантну и jош увек револуционарну “Причу о воjнику” Игора Стравинског. Ово ремек дело камерне музике замишлјено jе да обjедини игру, музику и глуму. Тако су се на филхармониjскоj сцени, заjедно са музичарима нашле глумице Владица Милосављевић и Тамара Крцуновић, као и визуелни уметник Воjислав Клачар. Причу о воjнику, повратнику из рата, коjи jе продао своjу виолину/душу ђаволу у замену за богатство, редитељски jе уобличио Влатко Илић. Jутjуб премиjера овог комада заказана jе за петак 1. маj од 20 часова.

 

https://youtu.be/vbF14uM_ukA

 Slobodan Bestic u Filharmoniji-min.JPG

У оквиру недељеног репертоара Филхармониjа jе обjавила блог Габриjела Фелца у коме шеф диригент открива како се кроз волонтерски рад сприjатељио са српско-хрватском породицом у Немачкоj. Публику и своjе колеге музичаре, поздравила jе виолончелисткиња Маjа Богдановић из Амстердама поделивши своjа искуства из изолациjе. Такође, ове недеље Филхармониjа се присећа свог наступа на Београдском маратону, а посебно честита рођендан славном Мехти уз присећање на последњи заjеднички наступ са концерта на отвореном из 2017. године.

 

https://www.facebook.com/bgfilharmonija/posts/10158076801054647

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)