Драган Томашевић изабран за новог председника ССАБ

РЕДОВНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА СПОРТСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА

 

Redovna Izborna Skupstina SSAB_Detalj Foto SSAB.JPG 

 

На редовноj изборноj Скупштини Спортског савеза Београда, одржаноj у понедељак, 15. октобра 2018, за новог председника ове органзациjе изабран Драган Томашевић

 

Драган Томашевић jедногласно jе изабран за председника Спортског савеза Београда за мандат коjи ће траjати до 2022. године. Он ће на том месту заменити Владу Крстивоjевића коjи jе функциjу првог човека ССАБ обављао од 2014. Томашевић jе уjедно био и jедини кандидат на Редовноj изборноj Скупштини ССАБ коjа jе у понедељак, 15. октобра 2018, одржана у просториjама Градске Оптшине Врачар. Томашевића су предложиле чак 54 чланице jедне од наjзначаjниjих београдских спортских институциjа. На његов предлог за потпредседника ССАБ изабран jе Младен Кецман, коjи ће уз Томашевића бити и члан Извршног одбора. За чланове Извршног одбора, на Томашевићев предлог, изабрани су и проф. Владимир Копривица, проф. Горан Касум, Никола Стоjић, Светозар Станковић, Никола Пенић, Радослав Новаковић, Зорана Оборина и Ивана Лукић (jедно место у Извршном одбору jе остало упражњено), а за чланове Надзорног одбора Наташа Ђукановић, Дарко Чоловић и Милош Деjановић. На месту генералног секретара ССАБ ће и даље бити некадашњи кошаркаш Црвене звезде Jован Копривица.

 

Redovna Izborna Skupstina SSAB_Dragan Tomasevic Foto SSAB.JPG

 

Иначе, Томашевић jе рођен 13. септембра 1973. године у Панчеву. На Факултету за физичку културу у Београду дипломирао jе 1998. као други у генерациjи са просечном оценом 8,48. Дипломски рад на на тему „Разлике у конативним особинама личности између младих ватерполиста и фудбалера“, одбранио jе са оценом 10. На Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду 2018. jе одбранио проjекат магистарске тезе „Стање и перспективе развоjа фитнес клубова у Србиjи“.

Играо jе ватерполо у ВК Београд од 1984. до 1990, а потом фудбал у коjем jе био активан од 1990. до 2012. бранећи боjе ФК Железничар, ФК Жарково, КМФ Коњарник и КМФ Нови Београд. Своjе прво радно искуство стекао jе Железничкоj Техничкоj школи, а потом jе радио и у Покраjинском секретариjату за спорт и омладину и Министарству омладине и спорта. Савезни jе одбоjкашки судиjа од 2013, а последње три сезоне jе на листи судиjа Супер лиге. Са супругом Катарином, с коjом jе у браку од 2000, има сина Уроша и кћерку Милицу.

Београд, 15. октобар 2018.                                                         Спортски савез Београда

Tagovi

Komentari (0)