Донација за Музеj пива у Зрењанину

Уговор о донациjи за  "Музеj пива" у Зрењанину потписан jе данас у просториjама Туристичке организациjе града. Испред фирме "Лавови 015" из Шапца, донатора коjи jе на лицитациjи jануара ове године купио "Зрењанинску пивару" потписао га jе Иван Маринковић, сувласник а испред Туристичке организациjе директор Зоран Љуботина. Ради се о вредноj донациjи коjа обухвата сређивање горња два спрата, млинове, елеваторски систем и низ вредних експоната. Потписивању уговора претходио jе радни састанак ком су присуствовали директор Туристичке организациjе Шапца Срђан Митрашиновић, затим Божидар Катић члан градског већа Шапца задужен за туризам, образовање и информисање, Никола Маринковић, сувласник фирме "Лавови 015",  Сања Костић Петровић, помоћница директора То Зрењанин и сарадници за туризам Jарослав Стеванов и Воjислав Цвеjић.

 DSCF5573.JPG

"Приjатно сам изненађен сарадњом коjа jе успостављена и захваљуjем на овоj за нас значаjноj донациjи. Да ниjе било вас све ово би било много компликовано." изjавио jе овом приликом директор ТО Зрењанин Зоран Љуботина коjи jе заjедно са своjим сарадницима упознао госте из Шапца са нашим потенциjалима и манифестациjама и позвао их да буду део овогодишње "Банатске баjке" што су они са великим задовољством прихватили. 

DSCF5583.JPG

Што се тиче ТО Шабац, према речима директора ТО Срђана Митрашиновића оваj град има шта да понуди свима коjи га посете. У последње време акценат се ставља на развоj руралног туризма а у понуди су 33 манифестациjе. Све већа заинтересованост jе и за Цер а Шабац посећуjу многоброjне екскурзиjе из свих делова наше земље. 

"Брат и jа све радимо заjедно, тако смо се одлучили да донирамо опрему и да направимо сарадњу са Зрењанином. Ово ниjе први пут да смо у вашем граду а жеља нам jе да и даље учествуjемо." рекао jе Никола Маринковић, сувласник фирме "Лавови 015" 

DSCF5592.JPG

Божидар Катић, члан градског већа задужен за туризам, образовање и информисање Шапца каже да су централна jезгра два града врло слична и да постоjи много тога заjедничког. Код њих jе нова стртегиjа за развоj туризма урађена 2016. и од тада су кренули са модификациjом свега што су до сада имали. Ту jе Хиподром, затим чувена "Чивиjада" и низ спортских и манифестациjа на води коjе имаjу дугогодишњу традициjу. Велику атракциjу представља и "Ружа липолиста" коjа ће ове године бити одржана по 24.пут. 

"Драго ми jе што сам присутан и укључен у све ово и што могу да помогнем у очувању нечега вредног. Ту сам да пропратим и даље активности." изjавио jе непосредно пре потписивања уговора Иван Маринковић, сувласник фирме "Лавови 015". 

 

Све у свему сарадња jе успостављена и први кораци су направљени. Резултати ће бити видљиви врло брзо, почев од ове значаjне донациjе па до представљања градова Шапца Зрењанину и Зрењанина Шапцу.

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести