Документарна позоришна представа - ЈАМИ ДИСТРИКТ

Документарна позоришна представа о најстаријој нацији на свету "Јами дистрикт", u продукцији тиватског Центрa за културу, Битеф театрa из Београда, новосадског Тхинк танк студиа и Фестивала Масзк из Сегедина, у режији Кокана Младеновића, биће одиграна у четвртак, седмог новембра, од 20 часова, у Народном позоришту у Нишу. У представи глуме Исидора Симијоновић, Јелена Граовац и Нина Нешковић, текст је написала Милена Богавац, док је за оригиналну музику био задужен Марко Грубић. У представи свирају Џемал ал Кисвани и Марко Грубић из бенда „Вроом“. Цена карте у претпродаји је 600 динара (на благајни позоришта).

 20293999_1365556846832283_2169901402518269625_n.png

У форми лажног документарца, представа се базира на (измишљеном), али могућем догађају: у селу Јамена, на тромеђи Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, научници су открили најстарије палеолитско насеље у историји човечанства. Откриће је значајно јер помера научна сазнања о почетку развоја људске врсте стотинама хиљада година уназад: хомо сапиенси су битно старији него што се до сада мислило.

 

Представа проблематизује питања нације и националних држава у 21. веку. “Нације производе ратове и ратови производе нације. Ко је први почео? Доказаће се! Нација која докаже да је еволуирала директно од мајмуна, добија наградну вожњу у луна-парку историје”.

Tagovi

Komentari (0)