Додатни термини у филхармониjскоj сезони под називом БЕТОВЕН JЕ КЕВА

Шеф диригент Габриjел Фелц поново предводи Београдску филхармониjу и то две вечери заредом, у четвртак и петак (24. и 25. октобра) на Коларцу од 20 часова. На програму су „Ероика“ Бетовена и „Метаморфозе“ Штрауса.

 gabrijel felc i bgf.jpg

Генерациjе значаjних композитора стварали су под великим утицаjем Бетовена и његове идеjе инкорпорирали у своj индивидуални музички стил. А веза Рихарда Штрауса и Бетовена jе очигледна и упечатљива. Ехо Бетовенове чувене Ероике, коjа jе оставила неизбрисив траг у историjи музике, Штраус прави у своjим Метаморфозама. Ово дело писао jе потресен бомбардовањем немачких градова након Другог светског рата, нарочито разарањем позоришта коjе jе потпуно уништило културни живот.

Због великог интересовања за концертне сезоне, Београдска филхармониjа и ове године уводи додатне термине за одабране концерте, дан уочи редовних концерата, односно четвртком на Коларцу. Под називом #Бетовен jе кева, циклус поновљених концерата чини пет наjатрактивниjих програма из филхармониjске сезоне у целости посвећене овом композитору. Улазнице за концерте четвртком су у продаjи, а за наступ у петак традиционлано ће бити обезбеђено 100 карата за стаjање, у продаjи сат времена уочи почетка концерта.

 

Tagovi

Komentari (0)