Ђаци прваци нови чланови Градске библиотеке Атанасије Стојковић

Градска библиотека "Атанасије Стојковић", уз подршку Општине Рума, наставља са активностима на промоцији читалаштва међу најмлађим становницима наше општине.

 BiblKC2019-Stevan.JPG

И ове године Градска библиотека "Атанасије Стојковић" уручила је свим ђацима првацима и предшколцима из румске општине бесплатне чланске карте. Нови чланови биће бесплатно учлањени до краја основне школе, што је јединствена погодност коју пружа Градска библиотека "Атанасије Стојковић" годинама уназад.

"Ми се трудимо да сваке године приредимо пријем ђака првака у чланство Библиотеке, сад је то већ пријем предшколаца, јер деца у предшколском узрасту већ знају да читају. То је добродошлица у свет читања, да им кажемо да су врата свима отворена, не само градској деци већ и свој деци из села", рекао је Жељко Стојановић, директор Градске библиотеке.

У име Општине Рума децу је поздравио председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић. "Надам се да ћемо се у библиотеци сретати што чешће. Да би постали добри и успешни људи потребно је знање, а до њега ћете доћи ако будете читали књиге. Уживајте у детињству дружећи не само са својим другарима, већ и са књигом", рекао је Ковачевић.

Поводом пријема најмлађих чланова Градске библиотеке, у два термина, у Великој дворани Културног центра "Брана Црнчевић" одиграна је и представа "Лепотица и звер", београдског Пан театра.

 

Tagovi

Komentari (0)