Директран пренос из Бечке опере  представе „Андре Шеније“

ДИРЕКТАН ПРЕНОС ИЗ БЕЧКЕ ОПЕРЕ ПОВОДОМ 150 ГОДИНА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА И 150 ГОДИНА БЕЧКЕ ДРЖАВНЕ ОПЕРЕ                     ОПЕРА АНДРЕ ШЕНИЈЕ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИМ ЗВЕЗДАМА АНОМ НЕТРЕБКО И ЈУСИФОМ ЕЈВАЗОВИМ

 plakat  1.jpg

 Поводом 150 година Народног позоришта у Београду и 150 година Бечке Државне опере на сцени „Раша Плаовић“ у петак, 24. маја у 19.00 сати биће организован  директран пренос из Бечке опере  представе „Андре Шеније“, најпознатије опере италијанског композитора Уберта Ђордана.

 Andrea_Chenier_31222  1.jpg

У главним улогама су  интернационалне звезде Ана Нетребко и Јусиф Ејвазов.  Диригент Марко Армилиато.

 

Радња ове опере у четири чина, према либрету Луиђија Илике, базирана је на историјским чињеницама из доба Француске револуције (1789–1799).

Главни јунак Андре Шеније био је истакнути француски песник-револуционар који је касније оптужен за издају и погубљен на гиљотини 1790. године.

Опера је праизведена у миланској Скали 28. марта 1896. године.

Шеније је песник, одрастао окружен луксузом, али истовремено веома незадовољан друштвеним неједнакостима које су га окруживале.

Заљубљен је у Мадалену, лепу и младу аристократкињу, међутим слуга њене породице који презире привилеговану више класу, Жерар, такође је страствено заљубљен у њу.

 

Andrea_Chenier_31180  1.jpg

Пренос се реализује у сарадњи са Аустријским културним форумом у Београду.

Улазнице су бесплатне и могу се подићи на благајни Народног позоришта од 11 до 15 и од 17  ч до почетка представа.

                                                                     МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)