Дипломатски пасоши за трофеjне срспске одбоjкашице

Министарство спољних послова Србиjе издало jе саопштење у коме се наводи да jе Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србиjе и министар спољних послова, уручио jуче дипломатске пасоше трофеjним српским одбоjкашицама и стручном тиму репрезентациjе.

У саопштењу Министарства, коjе преносимо у целости, стоjи:

 P - GRUPNA.jpg

Репрезентативке Србиjе добиле су нове путне исправе после броjних, пре свега златних, медаља на многим такмичењима.

Министар Дачић jе истакао да jе оваj чин прилика да се држава и на оваj, више него симболичан, начин одужи спортистима коjи годинама доносе медаље Србиjи. 

 

- Ниjе дипломатски пасош предуслов да наши трофеjни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ своjим резултатима и понашањем то доказали. – рекао jе министар Дачић.

 

Одбоjкашице Србиjе захвалиле су министру Дачићу на овом лепом гесту државе и изразиле наду да ће држава и даље подржавати спортисте, будући да jе овим чином држава показала степен вредновања њихових достигнућа и начина на коjи представљаjу земљу у свету.

 

- Ово jе jедан заиста леп гест државе и поласкана сам што сам добила дипломатски пасош. Желим да изразим велику захвалност министру спољних послова Ивици Дачићу, а ми ћемо се потрудити да оправдамо улогу амбасадора наше државе и да будемо наjбоље и наjвредниjе. – рекла jе Маjа Огњеновић, капитен тима, у име свих одбоjкашица коjе су добиле дипломатске пасоше – наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова.

 

Приjему у Министарству иностраних послова присуствовали су Зоран Гаjић, председник ОСС, и Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС.

 

 

    Новица Сарић

 

 

Tagovi

Komentari (0)