Десетоминутне овациjе за Београдску филхармониjу

Свечано затварање сезоне Београдске филхармониjе, заjедно са шефом-диригентом Габриjелом Фелцом, награђено jе десетоминутним овациjама. Филхармоничари, поjачани Хором Обилић АКУД Бранко Крсмановић, заjедно са два врхунска вокала, Лавиниjом Деjмс и Тањом Баумгартнер, приредили су незаборавно извођење Малеровог ремек дела – Симфониjе бр. 2. 

 NMN_0155.JPG

Кроз дело коjи носи назив „Ускрснуће“, Малер jе желео да обjедини живот и смрт, описуjући последњи тренутак лјудског живота снагом музике. У његовом виђењу нема страшног суда, грешника или праведника, казне или награде, већ само осећаj свеобухватне лјубави коjи нас испуњава и осветлјава наше постоjање. Управо се то догодило у петак увече у Великоj сали Коларчеве задужбине, тесноj не само за 180 музичара коjи су изводили ову композициjу већ и за публику коjа jе дошла да испрати краj филхармониjске сезоне.

 

Слушаоци су имали jединствену прилку да чуjу jедног од наjбољег мецосопрана света, Тању Баумгартнер као и сопрана Лавиниjу Деjмс. А музика ниjе долазила само из сале, већ jе оркестарска секциjа била смештена изван ње (уз асистенциjу диригента Александра Коjића) и тако дочарала лепоту и узвишеност Малеровог колосалног дела.  

 Svecano zatvaranje koncertne sezone BGF.jpg

Хвала што сте били уз нас целе сезоне. Имали смо много одличних концерата, хвала на аплаузима и на вашоj оданости. Jедно велико браво за Филхармониjу, за све колеге музичаре! Ви сте jако вредни, радили сте пуно и били сте одлични. Срећан сам што сам ваш шеф диригент. Хвала вам од срца и видимо се на концерту на отвореном!“, рекао jе Габриjел Фелц на краjу концерта и поклонио публици неколико ЦД издања.

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)