Делегација из Инђије на обележавању Дана ослобођења општине Ђевђелије

Поводом Дана ослобођења општине Ђевђелија у Другом светском рату, делегација општине Инђија на челу са председником Гак Владимиром посетила је овај македонски град на југу земље.

 poseta Djevdjeliji.jpg

Након полагања венаца на споменику палим борцима, одржана је свечана седница Скупшине општине Ђевђелија са културно-уметничким програмом, а након тога уприличен је свечани коктел.

Пре тога, у кабинету градоначелника Ђевђелије Саше Поцкова одржан је састанак на којем су разматране могућности за унапређивање сарадње двеју општина али и градова који су такође били гости поводом празника. Осим бројних предлога са циљем успостављања сарадње између привредних субјеката и других облика економског повезивања, а имајући у виду да се током године већ одржавају културни догађаји, договорено је да се почетком следеће године одржи велики спортски турнир у једном од дворанских спортова.

Иначе, иницијатива је потекла од председника општине Инђија Владимира Гака и у наредном периоду се очекује више информација и сама најава наведеног спортског турнира.

Када су у питању делегације из других земаља, поред Инђије присуствовали су и представници градова Јабланица(БиХ), Гвозд и Пазин(Хрватска). Такође, присутни су били представници македонских општина, политичких странака, удружења НОБ-а, људи из света привреде, културе и спорта.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)