Делегација Инђије на обележавању Дана општине Гвозд

Делегација општине Инђија присуствовала је на обележавању Дана пријатељске општине Гвозд у Хрватској на чијем челу се налази Милан Врга, некадашњи становник наше општине. На скупу су, поред суседних и братских локалних самоуправа, били представници политичког врха живота суседне државе и политичких странака и удружења Срба који делују на тим просторима.

 poseta opstini Gvozd.jpg

На састанку са представницима општине Гвозд разговарано је о могућностима за пријављивање на конкурсима Европске уније где се акценат даје на прекограничној сарадњи. Почетком наредне године расписују се конкурси посвећени заштити животне средине и управљању отпадом за који постоји заједнички интерес за аплицирање.

На свечаној седници уприличеној поводом Дана општине Гвозд, у име делегације из других држава скупу се обратио председник Скупштине општине Инђија Милан Предојевић који је честитао председнику Врги празник наглашавајући да заједничким активностима и партнерским односом можемо допринети развоју наших општина и побољшању услова живота грађана.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)