Дечиjа филхармониjа испратила стару годину концертом

“Сан новогодишње ноћи”, традиционални гала концерт чланова Дечиjе филхармониjе, одржан 31. децембра 2022. у МТС дворани

Традиционалним, гала концертом Дечjа филхармониjа испратила jе стару годину и направила наjлепшу увертиру за дочек Нове године. Пред пуном МТС двораном на концерту “Сан новогодишње ноћи” представило се 80 музичара предвођених диригентом, професором Љубишом Jовановићем.

Decija filharmonija  (3).jpg

Низале су се редом композициjе Jохана Себастиjана Баха, Волфганга Амадеуса Моцарта, Камиjа Сен-Санса, Жоржа Бизеа, Астора Пjацоле, али и етно звуци Врањанске свите и Чочечке игре, а специjална гошћа, прослављена глумица Ана Софреновић се осим у улози водитељке програма представила и као вокална солисткиња песмом из дечjег филма Мери Попинс.

Специjални гости били су и хор Дечjег културног центра Београда и солиста на виолончелу Милош Стосиек (17) из Беча, чиjи долазак jе помогао Аустриjски културни форум Београда. Осим њега, у соло изведби представили су се млађани Шапчанин Теодор Вуjанић (7) на клавиру, Ваљевка Тара Љуjић (12) на флаути, Београђанка Сташа Петраш (19) на виолини као и сопран Софиjа Петровић и Неда Николић на фрули.

Програм достоjан искусних уметника, закључен jе химном Дечjе филхармониjе “Ово jе земља за нас” култне групе ЕКВ коjу jе осим свих учесника и учесница певала и публика, што довољно говори о одушевљењу присутних изведбом младих виртуоза.

Овогодишњи концерт Дечjе филхармониjе био jе 15. jубиларни, а организатор фондациjа “Деца деци” jе у 2022. напунила исто толико година. Ове године значаj проjекта препознао jе и Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ коjи jе уз покровитељство Града Београда био и организатор.

Оснивач фондациjе и проjекта “Дечиjа филхармониjа”, маркетиншка агенциjа “Let’s Play Together Communication”, поносна jе на jубилеj.

“Баш зато што смо као наjталентованиjи млади музичари коjе окупљамо из целе Србиjе, дечjи, чистог срца jурили снове да створимо ширу базу љубитеља класике и промовишемо културу и музичко образовање, стигли смо до ове важне годишњице. “Let’s Play Together Communication” jе фондациjу “Деца деци” и њен главни проjекат “Дечjу филхармониjу” покренула са приjатељима, донаторима, давне 2007. како бисмо не само помогли напредак младих музичара, него створили базу слушалачке публике, будућих љубитеља класике. Израчунаjте, деца коjа су дошла на први концерт “Дечjе филхармониjе” сада су зрели људи, а расли су уз класичну музику од наjраниjег доба. Осим тога, наши чланови користе инструменте купљене од престижне шваjцарске компаниjе и они су им на располагању све ове године. Ово jе ЛПТ допринос друштву, по чему смо jединствени у маркетиншком свету као jедни од наjвећих донатора у култури, али се овде не заустављамо. Позивамо све заинтересоване компаниjе и организациjе да нам се прикључе како бисмо наставили улагање у културу и музичко образовање, jер од донатора зависимо”, поручуjе оснивач ЛПТ Communication.

Дечjа филхармониjа се 2015. проширила на регион и окупља децу из Београда, Љубљане, Скопља, Загреба и Сараjева. Осим регионалних и традиционалних гала концерта, Дечjа филхармониjа има и пролећне и летње турнеjе на коjима свира широм Србиjе.

 

Програм концерта

 

Дечиjа филхармониjа

Диригент: Љубиша Jовановић

Водитељ програма: Ана Софреновић

Захвалност: Вери Илић и Jовани Стоjановић

 

Хор ДКЦБ

М. И. Бели: Jануарске звезде; Jingle bells

 

  1. S. Bach: Badinerie из Свите Бр. 2 за флауте и гудаче

Сви флаутисти Дечиjе филхармониjе

 

  1. S. Bach: Концерт за клавир f-moll I stav

Солиста: Теодор Вуjанић, клавир

 

W.A.Mozart: Andante C-Dur KV 315 за флауту и оркестар

Солиста: Тара Љуjић, флаута

 

  1. Saint Saens: Allegro Apassionato за виолончело и оркестар

Солиста: Милош Стосиек, виолончело, Аустриjа

 

  1. Bizet: Habanera

Солиста: Софиjа Петровић, сопран

                Farandola za orkestar 3

 

  1. Piazzola: Обливион за виолину и гудаче

Солиста: Сташа Петраш

             Libertango за оркестар (арр. Александар Коjић)

 

Mary Poppins: Chim Chim Cher-ee

Солиста: Ана Софреновић

 

Сплет народних песама

Солиста: Неда Николић, фрула

 

К. Благоjевић: Врањанска свита

   Увод - Чочечка игра (арр. Константин Благоjевић)

 

Химна Дечjе филхармониjе:

 “Ово jе земља за нас” ЕКВ

Хор ДКЦБ, Ана Софреновић, Софиjа Петровић, СВИ УЧЕСНИЦИ

 

 

За више информациjа посетите:

https://sr-rs.facebook.com/DecjaFilharmonija/

https://www.facebook.com/cebef011

https://www.instagram.com/decja_filharmonija/

https://www.instagram.com/cebef011/

https://www.cebef.rs/

http://decadeci.com/sr/naslovna/

 

Tagovi

Komentari (0)