Дечија недеља - Мини рукомет

Традиционално, девету годину заредом, у Руми је у току Дечије недеље одржан мини рукометни турнир, намењен ученицима нижих разреда румских основних школа.

 

 minirukomet1000.jpg

Ова спортска манифестација коју је РК "Рума" организовао под покровитељством Одељења за друштвене делатности Општине Рума и рукометних савеза Србије и Војводине, окупила је ове године преко 400 дечака и девојчица.

Надметали су се ученици од првог до петог разреда и сви они су са овог турнира отишли као победници, казао је Драган Видовић, тренер Рукометног клуба "Рума".

"Желимо да деци приближимо рукомет, да их усмеримо ка спорту, ка здравим стиловима живота. Овакве манифестације су један од најбољих начина да се деца упознају са рукометом и да клинци знају да могу да дођу код нас и почну да тренирају. Управо су претходни турнири Руми донели клупске и школске прваке државе. Подсетићу да су и "Змајева" школа и румска Гимназија били прваци државе, а та деца су прве спортске кораке направила баш на овој манифестацији", рекао је Видовић. 

 

Резултати су данас били у другом плану, а акценат је био на јачању заједништва, тимског духа и развијању спортских талената. Организатори су за све учеснике обезбедили пригодне поклоне, док су победничке екипе награђене сланим и слатким пакетићима.

Tagovi

Komentari (0)