Дани комедиjе у Jагодини

Народно позориште у Нишу учествоваће на 49. по реду позоришном фестивалу "Дани комедиjе" у Jагодини, са представом Власт и њена опозициjа, по тексту Небоjше Ромчевића, у режиjи Егона Савина. 

 

Vlast-i-njena-opozicija.jpg

На репертоару 49. Фестивала Дани комедиjе, коjи се одржава од 20. до 27.марта, су представа "Jованча на путу око света", по тексту Бранислава Нушића, у режиjи Золтана Пушкаша и у продукциjи Српског народног позоришта из Новог Сада, затим "Зла жена", Jована Стериjе Поповића, у режиjи Иве Милошевић и у продукциjи Народног позоришта из Суботице.

Следе "Корешподенциjа", по тексту Борислава Пекића, у режиjи Горчина Стоjановића и у продукциjи Звездара театра из Београда, "Црна кутиjа", по тексту Ане Ђорђевић, у режиjи Андреjа Носова и у копродукциjи Београдског драмског позоришта.

 

На репертоару jе и "Густав jе крив за све", на основу цртаног филма, у режиjи Кокана Младеновића и у продукциjи Позоришта "Костолањи Деже" из Суботице, као и "Тартиф", по тексту Жан Баптист Поклен Молиjера, у режиjи Игора Вука Торбице и у копродукциjи Народног позоришта из Сомбора и Српског народног позоришта из Новог Сада.

 

У част награђених биће изведена представа Позоришта Атеље 212 из Београда "Арт" Jасмине Резе, у режиjи Алисе Стоjановић.

Добитник овогодишње награде за животно дело ,"Златни ћуран" jе глумац Милан Лане Гутовић. 

 

Селектор овогодишњег фестивала jе Небоjша Брадић.

  

 

 

Народно позориште Ниш

 

Tagovi

Komentari (0)