Дан школе у ОШ "Симеон Араницки"

Основна Школа „Симеон Араницки“ у Старој Пазови данас је прославила Дан школе и деценију постојања. Школа Араницки једна је од 10 најбољих у Србији,изабрана од стране представника Министарства просвете Завода за вредновање за посету представника европских земаља, у екстерној евалуацији оцењенина највишом оценом, а тренутно се налази у пројекту Дигиталне учионице 200 школа.

 Dan Skole Aranicki 2019.jpg

Прослава је почела полагањем цвећа у порти Српске православне цркве Светог Илије у Старој Пазови, где је сахрањен свештеник Симеон Араницки, чије име носи ова образовна установа. Свој дан прославља као подсећање на на 1. октобар 1896. године, када је Симеон Араницки ступио на свештеничку дужност у Старој Пазови.

Уследио је свечани програм који су припремили ученици са њиховим наставницима, а директорка Слађана Бурсаћ је уручила захвалнице сарадницима и пријатељима школе, чије је визија пре 10 година била да буду школа отворена за нове идеје, тимски рад и да им рад са децом буде најважнији, што се и остварило.

У школи је тренутно 530 ученика распоређених у 23 одељења, почели су са 16 одељења и 320 ученика и као најмлађа школа у општини Стара Пазова, труде се да иду у корак са 21. веком.

Tagovi

Komentari (0)