Дан пешачења - Србија 2019

Планинарски савез Србије (ПСС) је 14. септембра2019. годинеодржао  националну акцију "Дан пешачења - Србија 2019", под слоганом "Србија хода!". Овогодишња акцијa је одржана на 94 локације у 62 града и општина из Србије  и бројала је 17 233 учесника!Једна активност је спроведена ван Србије (Грчка, 8 учесника).

 

Kragujevac 01.jpg

"Дан пешачења" је релизовало 90 планинарских клубова и друштава Планинарског савеза Србије, који су и ове године осмислили руте, средили пешачке стазе и активно учестовали у промоцији акције.

Планинарима се ове године придружио велики број школа, предшколских установа и појединаца свих узраста - од најмлађих до најстаријих. Пешачило се шеталиштима, парковима, излетиштима, природом и планинама Србије. Пешачке руте су биле прилагођене узрасту и физичкој спремности учесника, тако да се могло пешачити од 2 до 20 и више километара.

Планинарски савез Србије оваквим акцијама жели да подстакне и промовише здраве стилове живота, као и да сепешачење претвори у стварно добру навику. "Дан пешачења" је забаван и једноставан начин да се у најбољем друштву истражи радост ходања.

Будући да планинарствоније само спорт већ и начин живота, Планинарски савез Србије је од ове године покренуо кампању "Планине зову" са циљем промоције планинарства и планина Србије. Кампања је мотивационог карактера са јасним позивом нашим суграђанима (пре свега младима) да се активно или рекреативно укључе у акције Планинарског савеза Србије.

Фото галерија

Jagodina.jpg
Lazarevac2.jpg
Beograd 02.jpg

Tagovi

Komentari (0)