Дан пешачења - Србија 2019

Планинарски савез Србије (ПСС), 14. септембра 2019. године у више од 60 градова Србије одржаће националну акцију "Дан пешачења - Србија 2019" под слоганом "Србија хода!". Акцији се прикључило више од 70 планинарских клубова и друштава из Србије, a подражали су je и сви градски центри: Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Крагујевац, и многобројне општине широм Републике Србије.

 

04- DP 07-09-2019.jpg 

Поред популаризације и омасовљења планинарства, циљ акције је и промоција здравог начина живота, очување природе и едукација. Пошто је акција рекреативног карактера, очекује се да ће јој се придружити више од 50 000 учесника.

Информације о стартним позицијама за поласке и местима одржавања налазе се на сајту Планинарског савеза Србије www.pss.rs. "Дан пешачења" је бесплатна акција за све учеснике и тог дана пешачењу се могу придружити породице, тинејџери, пензионери, студенти... Пешачиће се омиљеним шеталиштем, парком, излетиштем, чаробном природом или планинама Србије... Желимо много лаганих корака, праћених осмехом. У ствари, желимо да се пешачење претвори у стварно добру навику. Дан пешачења је забаван и једноставан начин да се у најбољем друштву истражи радост ходања. 14. септембра 2019. године СРБИЈА ХОДА!

Будући да планинарство није само спорт већ и начин живота, Планинарски савез Србије је од ове године покренуо кампању "Планине зову" са циљем промоције планинарства и планина Србије. Кампања је мотивационог карактера са јасним позивом нашим суграђанима (пре свега младима) да се активно или рекреативно укључе у акције Планинарског савеза Србије. и низ директних акција на територији целе Србије.

Планинарски савез Србије је национални грански спортски савез у који су, као чланови, удружене основне спортске планинарске и планинарско-скијашке организације-клубови. Основних организација је тренутно 169, с чланством од 18 326људи. На нивоу године организује се више од 100 такмичења и акција у целој земљи.Поред активности у Србији, ПСС је задужен и за планирање и организацију експедиција које освајају највише светске врхове.

За више информација контактирајте:
Светлана Вељковић, 011/3343 137, 063/8739 858 • www.pss.rs

Tagovi

Komentari (0)