ДЕЧЈИ НАУЧНИ КАМП 2021: НАУКА ПРИЧА

Летњи Дечји научни камп (ДНК) траје од 2. до 13. августа, а нове научне авантуре одвијаће се онлајн и уживо

 DNK 2021 Logo.png

Дечји научни камп је спреман за нове авантуре! Од 2. до 13. августа, као и претходних година, спремили смо научна дружења, учења, игре и идеје које ћемо делити и стварати. Ове године, међутим, организовали смо хибридни дневни камп тако што ће се активности на кампу истовремено одвијати онлајн и уживо, у четири београдска парка. Док ће део деце бити на локацијама у Београду, остали ће бити свуда по свету! И један и други камп имаће исти задатак – како у и о науци причати приче?

Шта је Дечји научни камп?

ДНК је простор у ком негујемо научну писменост и оштримо научни поглед на свет сарадњом са вршњацима, али и са одраслима који се баве науком и комуницирају је.

Ове године, један дан одвојили смо за геолошка и географска истраживања, други за изучавање историје, трећи биологије, а четврти астрономије. За ову прилику позвали смо наше угледне научнике и научнице да заједно са децом истраже и испробају методе и открића из својих лабораторија. Деца ће прикупљати и анализирати узорке, мапирати, документовати своја истраживања. Бавићемо се правим научним радом. А потом ћемо резултате истраживања претворити у приче које можемо да испричамо другима тако да лако разумеју и компликоване научне теме.

DNK.jpg

Како је камп организован?

Оба циклуса кампа су хибридни, деца ће имати заједничке активности испред екрана својих уређаја или на самом кампу. Кампови се одржавају у два термина, од 2. до 6. августа и од 9. до 13. августа, а родитељи при самој пријави могу одабрати у ком термину желе да деца учествују и у ком формату (онлајн или уживо). Број места на кампу уживо је ограничен на 20 по термину, па сва деца која не буду успела да се пријаве на овај начин имаће прилику да се придруже онлајн верзији.

На Дечјем научном кампу уживо могу учествовати деца између 8 и 13 година, док је онлајн учешће намењено свој деци основношколског узраста. Програм траје сваког дана радног дана од 9 до 13.30 часова.

Како се пријавити?

Пријаве су електронске и обавезне на ЛИНКУ.

Број деце за учешће уживо је ограничен на 20 и уколико број пријава премаши број места на кампу, предност ћемо дати деци која нису до сада учествовала у нашим програмима.

Пријаве трају до 25. јула. Послата пријава не значи аутоматски пријем детета на програм који се одвија уживо. Пријаве за онлајн учешће се аутоматски прихватају.

На вашу е-мејл адресу стићи ће потврда од организатора уколико је пријава за ДНК уживо прихваћена. Све пријаве за ДНК уживо, које због ограниченог капацитета не буду прихваћене, аутоматски су одобрене за онлајн програм. 

Приликом пријаве неопходно је попунити документ о сагласности за учешће детета у виртуелном ДНК, који jeпотребно одштампати, потписати, фотографисати или скенирати и поново закачите приликом пријаве. Све пријаве које немају попуњену закачену сагласност неће бити разматране. Родитељи чија деца буду учествовала на програмима уживо добиће и сагласност за учешће на кампу уживо путем мејла.

 

Програм је у потпуности бесплатан за све учеснике.

Tagovi

Komentari (0)