Четири српске посаде у Б финалима Европског првенства у Пољскоj

На Европском првенству за сениоре у Познању наши такмичари су данас учествовали у пет трка - четири полуфинала и jедном Ц финалу. Све посаде коjе се веслале у полуфиналима пласирале су се у Б финала, што значи да ће се у сутрашњим тркама борити за пласман од 7. до 12. места на шампионату Старог континента.

foto 01.jpg


Први jе на регатну стазу од српских представника изашао Милош Станоjевић, у скифу за лаке веслаче. У Ц финалу Станоjевић jе заузео трећу позициjу, што значи да jе такмичење на Европском првенству завршио на 15. месту.

Праву драму видели смо у полуфиналу двоjаца без кормилара, у коjем су Веселин Савић и Виктор Пивач остали без пласмана у борбу за медаље за само 20 стотинки. У трци у коjоj су три наjбржа чамца ишла у финале, њих двоjица су заузели четврто место са временом 6:30,23 минута, док су трећепласирани Холанђани са 6:30,03 минута прошли даље. У финалу су и Румуни (6:27,87) и Шпанци (6:29,08), док нашим момцима предстоjи борба у Б финалу, за пласман од 7. до 12. места, у трци коjа jе на програму сутра у 8.40 часова.

Потом jе на стазу jезера Малта изашао и наш дубл скул, у коjем однедавно веслаjу Александар Филиповић и Мартин Мачковић - реч jе о посади коjа jе формирана непосредно пред Европско првенство. Њих двоjица су направили добар резултат самим пласманом у полуфинале, у коjем су данас освоjили пето место, што значи да ће и они сутра да веслаjу у Б финалу - њихова трка почиње у 8.50 часова.

Финале jе измакло и нашоj jединоj веслачици на ЕП, Jовани Арсић, коjа jе у полуфиналу скифа била четврта. Она ће тако сутра у Б финалу, од 9.25 часова, веслати за пласман од 7. до 12. места.

Последњи jе боjе Србиjе данас бранио Александар Беђик у скифу, коjи jе на краjу кроз циљ прошао као шести, што значи да и њему следуjе трка Б финала, сутра, у недељу од 9.30 часова.

 

Tagovi

Komentari (0)