Чувени Мандеал са Румунским омладинским оркестром

Легендарни диригент Кристиjан Мандеал одржаће концерт са Румунским националним омладинским оркестром, у среду 15. маjа, на Коларцу од 20 часова. Као солиста ће се представити млади виолончелиста Штефан Казаку, а на програму су дела Дедиjуа, Дворжака и Шостаковича.

 

kristijan mandeal, dirigent.JPG 

Дугогодишњи сарадник коjи jе недавно одржао 30. концерт са Београдском филхармониjом, овога пута представља фантастичан оркестар младих професионалаца коjи Мандеал предводи од оснивања ансамбла, 2008. године.

Чини га 90 чланова, узраста између 18 и 28 година, одабраних међу наjбољима на националном нивоу. За оркестар се каже да су драгуљ румунског музичког живота, а критика га jе окарактерисала као „ звезду водиљу међу европским омладинским оркестрима коjи jе у међувремену постао jедан од наjбољих оркестарских ансамбала Румуниjе“.

rumunski nacionalni omladinski orkestar.jpg

 

У оквиру своjе балканске турнеjе, Румунски национални омладински оркестар наступиће и на београдском Коларцу. Наjпре ће извести светску премиjеру композициjе “Левант”, Дана Дедиjуа, затим ће Штефан Казаку, победник броjних националних и међународних конкурса, одсвирати Дворжаков Концерт за виолончело, а наступ крунише Шостаковичева Симфониjа бр. 5.

Бесплатне улазнице за концерт коjи jе организован уз подршку Београдске филхармониjе и Румунског културног центар, преузимаће се на благаjни Коларца од понедељка 13. маjа.

 

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)