ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НАJБОЉА НА ОТВОРЕНОМ ПРВЕНСТВУ ВОJВОДИНЕ

На jезеру Палић код Суботице прошлог викенда (3-4.7.2021) jе одржана 59. Интернационална веслачка регата Воjводина Опен, коjу су заjеднички организовали Веслачки савез Србиjе, Веслачки савез Воjводине и Веслачки клуб Палић из Суботице.

13 jun 2020 - foto anđela nišević (78).jpg
Фото: Архива ВСС/Анђела Нишевић

Након два дана такмичења наjвише поена (108,5) освоjиле су посаде "Црвене Звезде" из Београда те jе овом веслачком клубу на краjу такмичења заслужено додељен пехар укупног победника овогодишњег Воjводина Опена. Друго место заузео jе новосадски "Данубиус 1885" (81 поен), на трећем се нашао београдски "Партизан" (78,5 поена), четврто место припало jе суботичком "Палићу" (46 поена), а пето "Смедереву" (40,89 поена).

- На Воjводина Опену се у финалу бодуjе учешће сваке посаде. Како jе Веслачки клуб "Црвена Звезда" на ово такмичење дошао са наjвећим броjем такмичарских посада (36) захваљуjући резултатима коjе су те посаде постигле у финалним тркама већ првог дана такмичења су издвоjиле оваj клуб на водећу позициjу када су у питању поени. На другоj позициjи се првог дана нашао београдски "Партизан", на трећоj новосадски "Данубиус 1883", четврто место jе чврсто заузео суботички "Палић", а на петом месту се по завршетку првог дана такмичења нашао земунски "Галеб". По завршетку другог финалног дана "Црвена Звезда" jе учврстила своjу шампионску позициjу, новосадски "Данубиус 1883" се попео на вицешампионско место, док jе београдски "Партизан" заузео треће место испред домаћина "Палића" коjи jе остао на четвртом месту - изjавио jе Владимир Антић, генерални секретар Веслачког савеза Србиjе.

Када су у питању освоjене медаље наjвише су их освоjили новосадски "Данубиус 1883" и београдска "Црвена Звезда" (по 19,75), затим београдски "Партизан" (13,25), као и суботички "Палић" (7,5). Од укупног броjа освоjених медаља наjвећи броj златних медаља освоjио jе београдски "Партизан" (13,25).

 17-18 okt 2020 prvenstvo srbije - vss andjela nisevic (1).jpg

Фото: Архива ВСС/Анђела Нишевић

- Трке су биле занимљиве, нарочито оне у коjима су учествовали jуниори и jуниорке као и кадети и кадеткиње jер су се они трудили да постигну резултате коjи би их кандидовали за потенциjални улазак у српску веслачку репрезентациjу пред светска и европска такмичења коjа нас очекуjу у наредном периоду за ове категориjе веслача и веслачица. Због тога не чуди што jе и наjвећи броj посада на Воjводина Опену био управо у тим категориjама. Велику конкуренциjу имала jе и пионирска категориjа где jе такође учествовао велики броj посада, а посебно су биле занимљиве трке сениора у коjима су учествовали чланови веслачке репрезентациjе из Србиjе и Мађарске - додао jе Антић.

На овом дводневном веслачком такмичењу на jезеру Палић првог дана се такмичило укупно 123 посаде у 20 веслачких дисциплина, а другог дана 100 посада у 21 веслачкоj дисциплини и то у овом тренутку ову регату сврстава у наjмасовниjе веслачко такмичење у овоj сезони у Србиjи. На овогодишњем Воjводина Опену учествовало jе 11 веслачких клубова из Србиjе, 4 из Мађарске и 1 из Северне Македониjе. Такмичењу су присуствовали представници Веслачког савеза Србиjе и Веслачког савеза Воjводине, затим координатори српских репрезентативних селекциjа, али и селектор мађарске сениорске веслачке репрезентациjе.

- За jуниорски тим jе ова регата била последња контролна регата пред пут на Светско првенство и уjедно последња шанса за избор резервних посада и за наступ женске екипе на наjвећем jуниорском такмичењу. Екипе коjе су претходно избориле пласман за Светско првенство, а то су два мушка четверца, нису наступиле на овом такмичењу, jер су тренери одлучили да одморе веслаче пред завршне припреме - рекао jе координатор jуниорских селекциjа Милош Чудић.

Извесно jе и да ће на планетарни шампионат путовати и Андреjа Jевтић, као резерва.

- За резервног веслача, на основу предлога тренера, изабран jе jедан од наjталентованиjих веслача у генерациjи, Андреjа Jевтић, коjи због болести ниjе тренирао скоро два месеца, али jе на Палићу показао да ће се веома брзо вратити у врхунску форму. Нажалост, нећемо имати женску посаду на Светском првенству, али се надам да ће jуниорке напредовати током летњих припрема за наступ на Балканском и Европском првенству - закључио jе Чудић.

Осим веслачких савеза Србиjе и Воjводине подршку организациjи такмичења дали су Град Суботица, Спортски савез града Суботице, Парк-Палић, J.П. Палић-Лудаш, ЗОО врт Палић, Телеком Србиjа - МТС, Пословни инкубатор Суботица - БИС, Монy, Црвени крст Суботице, ДВД Матица Суботица, Радио клуб Суботица "YУ7ДВW" и Jедриличарски клуб "Палић".

 

Tagovi

Komentari (0)