ЦПН: УЛИЦЕ СТАРОГ БЕОГРАДА У НАУЧНОМ КЛУБУ БЕОГРАД У НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА

Центар за промоциjу науке у Ноћи истраживача, у петак, 28. септембра, у Научном клубу Београд организуjе бесплатну шетњу кроз улице Београда како су изгледале у прошлости

 

Noc istrazivaca.jpg

 

 

Под слоганом „Истражуj кроз ноћ, у знању jе моћ“, Европска ноћ истраживача ове године позива све посетиоце у научну авантуру у више од двадесет градова широм Србиjе. Центар за промоциjу науке jе jедан од партнера у овом узбудљивом догађаjу чиjи су  сви садржаjи бесплатни. 

 

Европска Ноћ истраживача, тринаеста по реду, ове године одржава се у петак, 28. септембра, од 17 часова до поноћи, у двадесет седам земаља укључуjући и Србиjу, а део научне забаве почеће већ у понедељак, 24. септембра. У Бечеjу, Кикинди, Шапцу, Смедереву, Рановцу, Крагуjевцу, Крушевцу, Књажевцу, Ужицу, Чачку, Нишу, Лесковцу и Новом Пазару европска ноћ истраживача траjе читаве недеље. 

 

У Научном клубу Београд Центра за промоциjу науке, на адреси Краља Петра 46, Београђани ће у самоj ноћи, у петак, 28. септембра, имати прилику да прошетаjу улицама свог града какве досад нису видели – захваљуjући УВ светлу! Кроз алтернативну фотографску технику циjанотипиjе откриће грађевине, споменике, разне обjекте, куће и кафане коjи су некад оплемењивали дух старог Београда, а коjих данас нема на тим истим локациjама.

 

Европска Ноћ истраживача у Србиjи финансирана jе из програма „ХОРИЗОНТ 2020“, коjи представља наjвећи програм Европске униjе за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Мариjа Склодовска-Кири. Сва научна дешавања реализуjу се кроз три проjекта, а Центар за промоциjу jе партнер на два од њих (ReFocuS 2.0  - The Road to Friday of Science i ReConNeCt (Research, Connections, Networks and Culture).

 

Све информациjе о садржаjима, локациjама и сатници овогодишње Ноћи истраживача истражите на страници: www.ноцистразиваца.рс

 

 

 

Љиљана Илић 

Tagovi

Komentari (0)