ЦПН: НАУКА, УМЕТНОСТ И „МЕЈКЕРС “КУЛТУРАУ БЕОГРАДУ ТОКОМ НОВЕМБРА

 

Bioart-Bojana Gligorijević.jpg 

 

Од 14. новембра до 8. децембра, Центар за промоцију науке организује манифестацију која на узбудљив начин повезује науку и уметност, на Факултету драмских уметности, у Музеју примењене уметности, Институту Сервантес и Научном клубу Београд

 

pozajmljeni predeli_milica nikolic.jpg

Центар за промоцију науке организује манифестацијуart+science+makers,насталупод окриљем art+scienceпрограма и Мејкерс спејса, која се званично отвара 13. новембра, a одржава се на више локација у Београду до 8. децембра.

 radix_Milan Ličina.jpg

Манифестацијаart+science+makersобухвата два главна догађаја, конференцију и изложбу, а оба су у вези са такозваном мејкерс културом:  почетком 2018. године, Центар је у Београду отворио простор намењен заједници модерних стваралаца – Мејкерс спејс. Под кредом „Отворен за идеје“, убрзо је постао место окупљања локалне креативне заједнице.

 

Међународна конференциjаart+science:makersодржавасе 14. новембра на Факултету драмских уметности у Београду, као једна од централних активности. Уметници, научници и меjкери из земље и иностранства представиће нове погледе и инспиративне примере интердисциплинарних сарадњи. Под капом меjкерс културе разматраће се сама природа и разноврсни art+scienceмодели, брисање граница међу дисциплинама, као и интеграција иновативних и креативних пракси у формалне образовне процесе.

 Lexicon Liber Novus Katarina Petrovic.jpg

Након конференције, колаборативни радови уметника и научника настали у оквиру Мејкерс спејса биће представљени све до 8. децембрана изложбама у Музеју примењених уметностии Галерији Института Сервантес, док ће се едукативни програми реализовати у Научном клубу Центра, као и на другим локацијама. Радови које ће уметници изложити представљају спој уметничке инспирације и нових технологија.

 

15.новембра, у Мејкерс спејсу се организујејединствени интерактивни догађај – Makers Jam Session,замишљен као неформални наставак конференциjе. У атмосфери креираној за размену идеја, комуникацију и заједничка истраживања, актери art/science/makersсцене ће бити у прилици да отворено комуницирају и покрећу будуће сарадње.

 Dug kao dijabetes_Uros Krcedinac.png

Програм art+science+makersосмишљенје на основу учешћа Центра у пројекту Европска мрежа дигиталне уметности и науке, као и на основу програмског опредељења за 2018. годину посвећеног развоју мејкерс културе код нас.

 

 

Komentari (0)