ЦПН: НАУКА, УМЕТНОСТ И „МЕЈКЕРС“ КУЛТУРА У БЕОГРАДУ ТОКОМ НОВЕМБРА

 asm_konferencija.jpg

 

Од 14. новембра до 8. децембра, Центар за промоцију науке организује манифестацију која на узбудљив начин повезује науку и уметност, на Факултету драмских уметности, у Музеју примењене уметности, Институту Сервантес и Научном клубу Београд

 

Центар за промоцију науке организује манифестацију art+science+makers, насталу под окриљем art+science програма и Мејкерс спејса, која се званично отвара 13. новембра, a одржава се на више локација у Београду до 8. децембра.

 

Манифестација art+science+makers обухвата два главна догађаја, конференцију и изложбу, а оба су у вези са такозваном мејкерс културом:  почетком 2018. године, Центар је у Београду отворио простор намењен заједници модерних стваралаца – Мејкерс спејс. Под кредом „Отворен за идеје“, убрзо је постао место окупљања локалне креативне заједнице.

 

Међународна конференциjа art+science:makers одржавасе 14. новембра на Факултету драмских уметности у Београду, као једна од централних активности. Уметници, научници и меjкери из земље и иностранства представиће нове погледе и инспиративне примере интердисциплинарних сарадњи. Под капом меjкерс културе разматраће се сама природа и разноврсни art+science модели, брисање граница међу дисциплинама, као и интеграција иновативних и креативних пракси у формалне образовне процесе.

 

Након конференције, колаборативни радови уметника и научника настали у оквиру Мејкерс спејса биће представљени све до 8. децембра на изложбама у Музеју примењених уметности и Галерији Института Сервантес, док ће се едукативни програми реализовати у Научном клубу Центра, као и на другим локацијама. Радови које ће уметници изложити представљају спој уметничке инспирације и нових технологија.

 

15. новембра, у Мејкерс спејсу се организује јединствени интерактивни догађај – Makers Jam Session, замишљен као неформални наставак конференциjе. У атмосфери креираној за размену идеја, комуникацију и заједничка истраживања, актери art/science/makers сцене ће бити у прилици да отворено комуницирају и покрећу будуће сарадње.

 

Програм art+science+makers осмишљен је на основу учешћа Центра у пројекту Европска мрежа дигиталне уметности и науке, као и на основу програмског опредељења за 2018. годину посвећеног развоју мејкерс културе код нас.

 

Више информација о програму и пријављивању за појединачне догађаје можете пронаћи на: cpn.rs/artandscience.

Tagovi

CPN

Komentari (0)