ЦПН НА САJМУ КЊИГА

 Sajamski stand CPNa.jpg

 

Током овогодишњег Саjма књига, ЦПН, на свом штанду у Хали 2а, излаже око хиљаду публикациjа научноистраживачких организациjа из Србиjе, али и своjа издања из области промоциjе науке и научне комуникациjе

 

 

Sajamski stand 2018.jpg

 

Центар за промоциjу науке ће и ове године, осми пут заредом, на Међународном саjму књига, на штанду површине 190 квадратних метара, изложити око 1000 публикациjа научноистраживачких организациjа из Србиjе, као и своjа издања. 

 

Саjам књига се ове године у Београду одржава по 63. пут, од 21. до 28. октобра. Тема овогодишњег наступа ЦПН-а су мисаони експерименти, jер су уграђени у сваку научну теориjу, а уjедно пружаjу и неограничен простор за иновациjу у сферама наставе, образовања и васпитања.

 

Током Саjма, на штанду у Хали 2а, ЦПН представља издавачку делатност 123  научноистраживачке организациjе у Србиjи, коjе обухватаjу: универзитете, факултете, универзитетске библиотеке, Српску академиjу наука и уметности са институтима САНУ, истраживачко-развоjне и научне институте, приватне универзитете и факултете, стручна друштва и заводе.

 

A STA AKO_CPN izdanje.jpg

 

ЦПН jе, такође осму годину заредом, припремио и детаљан каталог свих научних публикациjа обjављених између два саjма. 

 

Центар за промоциjу науке оваj пут представља и своjе ново издање: књигу ауторке Пег Титл А шта ако... Сабрани мисаони експерименти у филозофиjи, као и PhDs in Prose, енглеско издање књиге Докторати у прози: илустроване приче, коjа jе награђена престижним признањем „Богдан Кршић“ за наjлепшу књигу на претходном 62. Саjму књига. 

 

Током осам дана траjања Саjма, ЦПН ће на свом штанду организовати читав низ промоциjа и разговора о темама из разноврсних научних области, трибине, представљање институциjа и нових издања, као и међународних проjеката у коjима jе ЦПН jедан од партнера.

 

Elementi 14.jpg

 

Наjновиjи броj часописа Елементи такође ће бити представљен на штанду, а  посвећен jе разним инспиративним научним темама као што су примена роботских технологиjа у лечењу деце са аутизмом, проjекат припитомљавања поларних лисица у Сибиру, емпатиjа, као и феномен ширења теориjа завере, о коме говори темат новог броjа.

 

ЦПН jе ове године припремио и акредитовани програм стручног усавршавања за наставнике под називом „Примена мисаоних експеримената у настави“, коjи ће кроз две радионице бити представљен средњошколцима током „школског дана“, у четвртак, 25. октобра. 

 

На посебном делу штанда, током читавог траjања Саjма књига, мрежа 14 научних клубова из Ниша, Лесковца, Чачка, Шапца, Ужица, Смедерева, Крагуjевца, Кањиже, Новог Пазара, Рановца, Крушевца, Горњег Милановца,   Кикинде и Књажевца представиће наjуспешниjе научнопопуларне проjекте, као и радионице, семинаре и обуке из области образовања.

 

Последњег дана, у недељу, 28. октобра, на Саjму образовања и наставних средстава, коjи се паралелно одржава са Саjмом књига, ЦПН ће представити Семинар о рецензирању, кроз коjи jе протекле године прошло више од три стотине истраживача са свих универзитета у Србиjи. 

 

Као и сваке године на штанду ЦПН-а, КОБСОН ће окупити библиотекаре из научних институциjа и, посебно за ову прилику, омогућити свим посетиоцима штанда да претражуjу научне радове наjзначаjниjих светских база научних публикациjа.

 

Tagovi

Komentari (0)