Comtrade Serbia Marathon

У просториjама компаниjе „Comtrade“ данас jе одржана Конференциjа за медиjе поводом првог Comtrade Serbia Marathon-а коjи нас очекуjе већ за следећег викенда, у недељу 17.новембра 2019. године.

 Serbia Maraton KZN foto Nikola Tomic (2).JPG

Предраг Момировић, технички директор маратона рекао jе да jе организациjа  на наjвишем нивоу у сарадњи са градом Београдом и полициjом.

“Што се тиче самих трка, имамо три трке, маратон, полумаратон и трку на 5 клометара. Старт jе из правца Зорана Ђинђића са северне стране Штарк арене. Маратонска и полумаратонска трка ће стартовати у 10 часова, док ће трка на 5 километара стартовати 15 минута касниjе. Трасе свих трка су сертификоване, добићемо тачне резултате за све учеснике. Траса се састоjи од jедног круга на Новом Београду у дужини од 21 км, тако да ће полумаратонци трчати jедан круг, а за маратонце jе то два круга. Траса укључуjе и нови мост на Ади, а циљ трке jе у Арени. Лимит трке на 5 км jе 45 минута, што значи да сви учесници могу и лагано да прошетаjу. За полумаратон и маратон jе лимит трке 6 сати. Манифестациjа се завршава у 16 часова”, рекао jе Момировић.

Jедна од наjбољих дугопругашица и шампионка Србиjе у планинском трчању, Невена Jовановић, трчаће полумаратон на Serbia Marathon и очекуjе да се домогне постоља.

„Захвалила бих се Атлетском савезу Србиjе што сам данас овде и говорим испред свих учесника Comtrade Serbia Marathon-а. Част ми jе и задовољство што ћу бити jедна од учесница полумаратонске трке, и очекуjем да будем међу прве три на постољу“, рекла jе Невена Jовановић.

Слободан Поповић, директор Сербиа Маратона захвалио jе компаниjи Цомтраде на финансиjскоj подршци.

“Свака манифестациjа, да би била добро огранизована мора да буде добро финансирана. Компаниjа Comtrade jе последњих 10 година уз атлетику, тако jе и овога пута препознала њен значаj. Оно што наш маратон одваjа од других, jесте циљ ове трке коjи ће бити у затвореном простору, и где ће сви тркачи моћи да доживе таj амбиjент какав су доживели наши наjвећи спортисти. Позивам све грађане да дођу 17. новембра у Штарк Арену И буду део и нашег забавног програма коjи ће траjати свих шест сати”, рекао jе Поповић.

Директор маркетинга компаниjе Comtrade, Љубомир Ристић, поручио jе да jе веза компаниjе Comtrade и спорта веома jака.

“Могло би се рећи да jе спорт неодвоjиви део културе наше компаниjе, да представља део наше ДНК. Нарочито jе то случаj са атлетиком – подсетио бих да jе председник компаниjе Comtrade био врло успешан атлетичар. И данас се у Comtrade-у негуjе спортски дух, постоjи трим стаза, спортски терен, теретана са тренером – све на располагању запосленима. Коjи то користе и воле, што показуjе и чињеница да ће на овом Comtrade Serbia Marathon-у трчати преко 30 Comtrade-оваца. Зато jе било веома логично да ми пружимо и институционалну подршку, те смо тако са великим задовољством потписали оваj уговор”, рекао jе Љубомир Ристић.

Званично осигурање свих учесника маратона jе Сава осигурање.

Ова манифестациjа ће имати и хуманитарни карактер, а представник удружења плућне хипертензиjе Србиjе, Мирко Главинић се том приликом захвалио свима што су позвани да буду део овако значаjне манифестациjе, како би се подигла свест о оболелима од плућне хипертензиjе.

Tagovi

Komentari (0)