CLASSIC FEST 6 - 9. jуна 2019, Панчево

Са задовољством вас обавештавамо да ће се од 6. до 9. jуна у више простора у Панчеву одржавати девети међународни фестивал класичне камерне музике – Classic Fest, у организациjи Културног центра Панчева. Специjални гост овогодишњег програма биће холандски виолиниста Даниел Роланд.

 Danijel Rowland foto promo.JPG

Прве фестивалске вечери, у четвртак, 6. jуна у 20 часова у Римокатоличкоj цркви Св. Карла Боромеjског у Панчеву на програму jе концерт „Вива Вивалди!“, у оквиру коjег ће наступити и солисти из иностранства – флаутисткиња Милена Липовшек (Словениjа) и челисткиња Маjа Богдановић (Француска).

 Vizual Classic Fest 2019.jpg

У петак, 7. jуна од 20 сати у Светосавском дому на програму jе концерт симболичног назива „Заљубљени“, када ће публика моћи да чуjе композициjе Jозефа Хаjдна, Роберта Шумана и Астора Пjацоле, у извођењу Даниела Роланда, угледног холандског  виолинисте. Вече касниjе, у суботу, 8. jуна, у истом простору, на програму jе концерт „Чаробни дувачи“.

 

Даниел Роланд jе професор виолине на Краљевском музичком колеџу у Лондону, коjи се етаблирао на међународноj сцени као врло харизматични музичар. Концертне перформансе у 2018. год. изводио jе континуирано, укључуjући и наступ са Филипом Гласом.

 

Последње фестивалско вече традиционално jе резервисано за гала концерт „Movie Classic“, и биће одржано у недељу, 9. jуна у 20 сати у башти Народног музеjа Панчево. Музику из наjвећих филмских хитова изводиће Ансамбл Балканске Камерне Академиjе са гостима, под диригентском палицом Александра Коjића.

 

 

Улаз на све концерте jе бесплатан.

 

Циљ фестивала jе афирмациjа камерне музике и професионално извођење музике високе уметничке вредности и едукациjа младих, кроз њихово квалитетно укључивање у свет музике.

 

Уметнички директор фестивала jе кларинетиста Огњен Поповић, оснивач Балканске камерне академиjе и члан Београдске филхармониjе на месту првог соло кларинета.

 

Фестивал се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Србиjе и Града Панчева.

Tagovi

Komentari (0)