„Четири брата“ у Битеф театру

 cetiribrata2.jpg

 

КРАГУЈЕВАЦ – „Четири брата“ Радована Тишме у режији Драгана Јаковљевића у уторак, 27. новембра гостује у Битеф театру са почетком у 20 часова. Гостовање крагујевачког Театра у Београду је организовано у оквиру манифестације „Крагујевац у Београду“. Представа је учествовала и награђивана на позоришним фестивалима Сусрети професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ и Фестивалу малих позоришних форми у бугарском граду Враца. Глумачки ансамбл чине Иван Видосављевић, Здравко Малетић, Драган Стокић и Ненад Вулевић, сценски дизајн потписује Ана Колбјанова, костимографкиња је Јелена Јањатовић, а композитор Драгослав Танасковић Трнда.

Удружења Крагујевчана у Београду, уз подршку Града Крагујевца,  током октобра и новембра у оквиру обележавања 200 година од како је Крагујевац проглашен за прву престоницу модерне Србије и 20 година свог постојања, организује серију догађања под заједничким именом "Крагујевац у Београду": промоцију фотомонографије "Шумадија и Поморавље - Душа Србије"; наступ Академског оркестра  акордеониста (Коларац); изложбу посвећену једном од глумачких великана Крагујевца Љубомиру Убавкићу - Пендули; представу Књажевско- српског театра "Џаст мерид" (Сцена „Раша Плаовић Народног позоришта), представљање књиге "Надежда Петровић, сликарка, болничарка у три рата" ауторке Војиславе Латковић,освајача прве награде за ову књигу на конкурсу Фондације "Драгојло Дудић".

У уторак 27. новембра Театар поново гостује у Београду, сада у Битеф театру, са представом "Четири брата", а 29. новембра биће представљена књига и филм "Маратонац" о Горану Николићу, слабовидој особи из Крагујевца који је поставио Гинисов рекорд у броју узастопних (10 дана) истрчаних маратона (по 42км), у жељи да скрене пажњу домаће и светске јавности на положај особа са хендикепом.

 

Tagovi

Komentari (0)