Центар за културу Гроцка - L A   B A N D A

Петак 14. јун од 20 часова

Ранчићева кућа/ Мајевичка 9/ Гроцка   

 

 1.JPG

- Домаћи тамбурашки састав La Banda  наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће у петак, 14. јуна од 20 часова у оквиру музичког програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка.  

 

Музичка башта током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

 

Тамбурашки састав La Banda основан је крајем 2013. године са жељом да на тамбурама изводи популарну, филмску, ауторску и диско музику, као и одабране песме народног жанра. Иако долазе из различитих крајева Србије, чланице састава La Banda  живе у Новом Саду, а наступају широм Србије, као и у земљама у окружењу. Карактерише их богато концертно искуство, атрактивни наступи и репертоар, прилагођени прилици и публици. Контрастна, а складна, La Banda је спој традиције и младости, девојака и тамбуре.

Чланице састава су Милана Миланковић (прим I), Јелена Сабо (прим II), Бранка Биберџић (контра), Милица Лерић (бас), Неда Радман (басприм II), Љубица Павловић (басприм I), Сања Ћеран(перкусије), Александра Kрстић (вокални солиста).

 La Banda.jpg

*Музички програм Музичка башта Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије - Министарства културе и информисања, средствима Града Београда - Секретаријата за културу, као и подршком ГО Гроцка и Аустријског културног форума у Београду.  

 

Улаз на музичке догађаје је слободан. 

 

Добро дошли!

 

--

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)