ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА: ДУГО ПУТОВАЊЕ У РАТ  

Манифестација „Музеји за 10“  

Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“

  ДУГО ПУТОВАЊЕ У РАТ  

  дигитална диван-трибина и филм    

среда 11. новембар у 18 часова / Rančić Family House ONLINE 

 

Dugo putovanje u rat, digitalna tribina i projekcija filma.jpg 

У част ДАНА ПРИМИРЈА у Првом светском рату, 11. новембра од 18 часова у Ранчићевој кући, несвакидашњем амбијенту заштићеног варошког дома Србије, на дигиталној ОНЛАЈН диван-трибини „Београдa за почетнике“ под називом „Дуго путовање у рат”, откривамо мало познату страну Великог рата.

Догађај у Центру за културу Гроцка је организован у оквиру манифестације „Музеји за 10“, уз обиље истраживачког материјала и ексклузивну пројекцију документарног филма редитеља и сценаристе Милоша Шкундрића.

 

Модераторка: Смиљана Попов, ауторка научно-популарног ТВ серијала „Београд за почетнике”   

Гост трибине: Милош Шкундрић, сценариста и редитељ документарца „Дуго путовање у рат” који је обишао многе европске фестивале, овенчан је наградама, али и даље диже прашину, јер проговора о ономе о чему се јавно не говори… 

 

Kористећи филмске архиве Велике Британије, Француске, Аустрије, Русије, Немачке и Србије, оживљавајући фотографије и портрете најзначајнијих историјских личности уз помоћ 3Д технологије, анимирајући старе историјске мапе, маестрално градећи напетост кроз разговоре са најзначајнијим европским историчарима, филм „Дуго путовање у рат” ствара утисак да из минута у минут присуствујемо неумољивом ходу читавог света ка глобалној катастрофи.

 

Дигитални улаз  је слободан

Пратите нас из своје омиљене фотеље ОНЛАЈН уживо на ФБ страни Центра за културу Гроцка: https://www.facebook.com/kulturagrocka/

 

Уместо у студију, овај иновативни коцепт дигиталних трибина одвија се и снима у Ранчићевој кући, заштићеном културном добру од великог значаја за нашу земљу, познатом по чаробно лепом амбијенту. 

*Напомена: Имајући у виду мере заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, догађај се прати искључиво ОНЛАЈН.

 

Организатори: Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“

Техничка платформа: „OCOLO“ digital, студио за дигиталне технологије

Подршка: ГО Гроцка

 

 

Зорица Атић 

Директор и главни и одговорни уредник

Tagovi

Komentari (0)