Бадминтон: СЕРГЕJУ ЛУКИЋУ МЕДАЉА СВЕТСКОГ JУНИОРСКОГ КУПА У ТРЕНЧИНУ

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СЕРГЕJ ЛУКИЋ ОСВОJИО БРОНЗАНО ОДЛИЧJЕ У МУШКОМ СИНГЛУ НА FZ FORZA SLOVAK JUNIOR 2019, КОJИ JЕ ОД 8. ДО 10. НОВЕМБРА 2019. ОДРЖАН У СЛОВАЧКОJ -

 

FZ Forza SLovak Junior 2019_Sergej Lukic.jpg 

Српски бадминтон подмладак наставио jе ниску успеха на интернационалноj сцени. На турниру Светског jуниорског купа, FZ Forza SLovak Junior 2019, коjи jе од 8. до 10. новембра 2019. одржан у Тренчину, уз учешће преко 200 такмичара са више континената, изливено jе jедно одличjе и то бронзано. До њега jе стигао Сергеj Лукић, екипни вицешампион Европе за играче до 17 година. Наш репрезентативац попео се на постоље у мушком синглу, а успех посебно добиjа на тежини ако се зна да jе од конкуренциjе млађи и две године. Пут ка медаљи у Словачкоj Лукић jе почео победом над Украjинцем Микхаилом Селивановим (2:0). У другом колу узео jе меру Пољаку Миколаjу Пиорковском (2:1), а у трећем његовом земљаку Лукашу Цимошу (2:1). У мечу вредном одличjа наш репрезентативац jе био бољи од далеко искусниjег Словака Андреjа Антошке (2:0), коjи jе, иначе, био постављен за четвртог носиоца у Тренчину. У борби за финале Лукић jе поражен од Шпанца Алвара Леала (2:0).

 

“На овом турниру сам стекао нека нова искуства. Такође, поправио сам много елемената у игри, истовремено увео неке новине, и на краjу стигао до доброг резултата. Полуфинале нисам одиграо на максималном нивоу. Jедноставно, недостаjао ми jе бољи фокус. Без обзира на то веома сам срећан што сам освоjио медаљу. У мушком дублу Томић и и jа смо имали изузетно тежак жреб. Успели смо да пребродимо прво коло, али у другом, упркос снажном отпору нисмо стигли до победе против сjаjних Руса”, истакао jе Лукић.

 FZ Forza SLovak Junior 2019_Srpski tim.jpg

На корак од постоља у Словачкоj стале су Мариjа Судимац и и Сара Лончар и то у две конкуренциjе. У четвртфиналима женских синглова Судимчева, трећи носилац у овоj конкуренциjи, изгубила jе од Украjинке Арине Марушцчак (2:1), док jе Лончарева поклекла у дуелу са другим носиоцем, Немицом Тук Понг Нгиjен (2:0), коjа jе на краjу стигла до злата. До окршаjа за пласман у полуфинале Судимчева jе победила Словакињу Викториjу Злакову (2:0), Мађарицу Петру Месарош (2:0) и Рускињу Ану Кодиреву (2:0), док jе Лончарева, коjа се без борбе домогла другог кола, савладала Пољакињу Александру Радзисевску (2:0) и Хрватицу Иру Мишир (2:0). Наше репрезентативке су у дуелу за пробоj међу четири наjбоља женска дубла, после велике и уjедначене борбе у три сета, изгубиле од данске комбинациjе Карина Хартвиг, Неле Свертс Кнудсен (2:1). Претходно, бациле су на плећа Словенке Спелу Алич и Марушу Врачар (2:0), док су им у осмини финала меч предале Холанђанка Ами Тан и Кипранка Анастасиа Зинтсидоу при вођству нашег пара у првом сету од 11:5.

 

Лукић и Михаjло Томић су прескочили прво коло у мушком дублу, савладавши Русе Владислава Добичкина и Артура Печенкина (2:1). Потом су поражени од, такође руског пара, иначе првих носиоца, Георгиjа Лебедева и Егора Велпа (2:0). У мешовитом дублу Томић и Лончарева су се убедљивом победом над чешким миксом, Jакуб Матула, Марие Студена (2:0), пласирали у осмину финала, где су поражени од немачког пара Малик Боракади, Леона Михалски (2:0), први носиоца и потоњих осваjача трофеjа у овоj конкуренциjи.

 

“Веома поучан турнир, с обзиром да jе било доста квалитетних играча. Наши репрезентативци су одиграли веома добро све своjе мечеве. Убеђен сам да це сваки следећи турнир донети нови квалитет и jош бољу игру”, казао jе помоћни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе, Драган Антић.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу нашег тима на турниру у Словачкоj.

 

Београд, 10. новембар 2019.                                                                      Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)