Бадминтон: КАЛИЧАНИН КАО ГЛАВНИ СУДИJА У НИКОЗИJИ

МИОДРАГ КАЛИЧАНИН ОД 14. ДО 16. ДЕЦЕМБРА 2018 БИО ГЛАВНИ СУДИJА НА ТУРНИРУ ЕВРОПСКОГ КУПА ЗА ИГРАЧЕ ДО 17 ГОДИНА, CYPRUS U17 INTERNATIONAL 2018 -

 Cyprus U17 International 2018_Miodrag Kalicanin (2).jpg

 

Одличан посао коjи jе одрадио лане био jе одлична препорука да му и ове године доделе улогу главног организатора турнира Европског купа за играче до 17 година у главном граду Кипра. На Cyprus U17 International 2018, коjи jе од 14. до 16. децембра 2018, одржан у Никозиjи, Миодраг Каличанин сjаjно jе одрадио “функциjу“ главног судиjе, коjу jе на овом турниру имао и 2017.

 

“Задовољан сам како протекао недавни турнир Европског купа за играче до 17 година на Кипру, коjи jе ове године имао посебан карактер будући да jе био квалификациони за Европско првенство за играче до 17 година. Као и прошле године у сингловима се играло по групном систему што ниjе уобичаjено за такмичења под окриљем Европске бадминтон конфедерациjе. Турнир jе био добро организован, а био jе прилично квалитетан без обзира на то што ниjе привукао велики броj такмичара. Између осталих међу учесницима су били и осваjачи европских медаља до 15 година Елизавета Баранова и Игор Пушкарев из Русиjе. У сваком случаjу ово jе било jош jедно драгоцено искуство за мене, а боравак у Никозиjи сам искористио и за размену искустава са челницима и репрезентативним тренером Кипарске бадминтон федерациjе. Такође, имао сам част да се упознам са генералним секретаром Кипарског Олимпиjског комитета Хараламбусом Лотасом.“, казао jе Миодраг Каличанин.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу Миодрага Каличанина на турниру на Кипру.

 

Београд, 21. децембар 2018.                                                                      Бадминтон савез Србиjе

Фото галерија

Cyprus U17 International 2018_Miodrag Kalicanin (1).jpg
Cyprus U17 International 2018_Miodrag Kalicanin (3).jpg

Tagovi

Komentari (0)