Бадминтон: БРОНЗА ЗА УГЉЕШУ МИХАJЛОВИЋА У ИЗРАЕЛУ

- СРПСКИ ИГРАЧИ УГЉЕША МИХАJЛОВИЋ И ВУКАШИН КРНЕТА, ПРЕДВОЂЕНИ ТРЕНЕРОМ МАРИJОМ БУЛАТОВИЋ, ОД 14. ДО 16. МАРТА 2019. УЧЕСТВОВАЛИ НА AMOT ISRAEL YOUTH 2019. – И АМБАСАДОР СРБИJЕ У ИЗРАЕЛУ НА СВЕЧАНОМ ОТВАРАЊУ У РИШОН ЛЕ ЗИОНУ -

 

Amot Israel Youth 2019 (1).jpg 

Угљеша Михаjловић освоjио jе бронзано одличjе у мушком синглу узрасне категориjе до 15 година на турниру Амот Исраел Yоутх 2019, коjи jе од 14. до 16. марта 2019. одржан у Ришон Ле Зиону. Наш играч jе са победом над Израелцем Италом Елбазом (2:0) и поразом од Кипранина Иоанисом Тамбоурласом (2:1) освоjио друго место у Ф групи и тако се пласирао међу 16 наjбољих. У осмини финала Михаjловић jе узео меру Русу Владиславу Просекову (2:1), док jе у четвртфиналу био бољи од Кипранина Николаса Кокосиса (2:1), чиме jе обезбедио одличjе у овоj конкуренциjи. У борби за финале поражен jе од Мађара Кеана Кигиоса (2:0), потоњег осваjача злата.

 

Михаjловић jе за длаку остао без одличjа у мушком дублу узрасне категориjе до 15 година у коjем jе наступио у пару са своjим клупским другаром из BK Clear, Вукашином Крнетом. Њих двоjица су у борби за полуфинале изгубили од домаћих такмичара Маjана Могилнера и Шарона Перелштеjна (2:0). У истоj узрасноj категориjи Михаjловић jе наступио и у мешовитом дублу где му jе партнерка била Jерменка Елен Тиратуриjан. У осмини финала српско-jерменска комбинациjа jе поражена од Словака Тадеаса Дира и Естер Стаскове (2:0).

Amot Israel Youth 2019 (3).jpg 

Крнета се пласирао у елиминационе борбе мушког сингла узрасне категориjе до 13 година. Наш играч jе до наjбољих 16 стигао као другопласирани играч А групе у коjоj jе забележио победу над Израелцем Либерзоком Марком (2:0) и пораз од, такође домаћег такмичара, Алона Шлезингера (2:0). Потом jе у борби за пласман у четвртфинале изгубио од Израелца Ноама Хохмана (2:0). У мешовитом дублу узрасне категориjе до 13 година Крнета и Мађарица Етелка Каралиjос су поражени у мечу пласман у полуфинале и за медаљу од Руса Jарослава Кучина и Анастасиjе Васиљеве (2:0), коjи су потом стигли до трофеjа.

 

Иначе, Михаjловића и Крнету jе са клупе у Израелу предводио тренер Мариjа Булатовић, а подршку на турниру добили су и од амбасадора Србиjе у Израелу, Милутина Станоjевића, коjи jе на позив домаћина присуствовао свечаном отварању.

 

Београд, 19. март 2019.                                                                               Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)