Боровчанин у посети Омладинској школи бокса у Малом Зворнику

Прослављени боксер и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин посетио је у понедељак, 03. фебруара, општину Мали Зворник и полазницима Омладинске школе бокса, коју, у оквиру акције „Спорт за све“, реализује Спортски савез „Дрина“ Мали Зворник, уручио донацију у виду неопходних боксерских реквизита.

IMG_1779.jpg 

Боровчанин је у фискултурнној сали малозворничке Средње школе присуствовао тренингу младих боксера, након чега је уследило дружење некадашњег шампиона са спортистима и заједничко фотографисање.

Током разговора са челницима општине, представницима локалног Спортског савеза и тренерима недавно основаног боксерског клуба „Обилић 1389 МЗВ“, он је упознат са потребама и плановима везаним за развој боксерског спорта у општини Мали Зворник.

У изјави за медије бивши боксерски шампион Европе у тешкој категорији изразио је задовољство што су у Малом Зворнику започете активности које ће младима омогућити бављење боксом и истакао да је, захваљујући подршци локалне самоуправе и квалитетној сарадњи општине и Спортског савеза, покренута Омладинска школа бокса, која је потпуно бесплатна за сву децу до 19 година, те да са њима раде истакнути тренери и боксерски радници Мирко Ждрало и Филип Џинић.

Боровчанин је захвалио општини Мали Зворник, председнику општине Зорану Јевтићу, Спортском савезу, Средњој школи и свима који подржавају развој боксерског спорта, наводећи да је то спорт који доживљава свој успон и да би била права штета да нису започете поменуте активности, јер је, према његовом мишљењу, ово крај у којем живи храбар, јак и здрав народ, са потенцијалом да у будућности изнедри адекватног представника Републике Србије на међународним боксерским такмичењима, који би донео европску или светску медаљу, а могуће и олимпијца. 

„Можда неко од ове деце која тренирају неће изаћи одавде као врхунски боксер, али, сигуран сам, да ће изаћи као бољи и квалитетнији човек“, закључио је Боровчанин и додао да тренери који раде са децом, осим што их уче боксу, помажу да се њихов карактер развија у правом смеру, да гледају животу у очи, као што то раде у рингу, да буду прави људи, узорни грађани свог места и сутра породични људи и квалитетни чланови друштва. 

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је да ће локална самоуправа пратити развој новоформираног боксерског клуба и да ће у складу са резултатима које буде постизао подржавати његов рад, напомињући да не сумња да ће резултата бити. 

Он је истакао да се општина труди да, кроз финансирање различитих програма и пројеката у области спорта, подржи све спортове и спортске клубове који функционишу на подручју општине и да ће тако бити и убудуће, јер је циљ да се деца и млади што више баве спортом и рекреацијом и тако стекну и усвоје здраве животне навике. 

Председник Спортског савеза „Дрина“ Мали Зворник Александар Андрић навео је да је ово удружење у сарадњи са општином Мали Зворник протекле године иницирало и помогло оснивање Боксерског клуба „Обилић 1389 МЗВ“, од којег у будућности очекује доста резултата. 

Он је навео да је на овај начин деци и омладини у Малом Зворнику пружена шанса за бављење још једним спортом, да је бокс, што, како је рекао, многи можда не знају, по много чему изузетан, да помаже развоју психо и моторичких способности код деце и да ће она уз овај спорт сигурно израсти у квалитетне људе.              

Тренер малозворничког боксерског клуба Мирко Ждрало рекао је да је „Омладинска школа бокса“ пројекат Боксерског савеза Србије, који пружа могућност свој деци на подручју општине да бесплатно тренирају бокс и да се опробају у овом спорту, напомињући да су тренери ту да теже да од њих направе успешне спортисте, а првенствено добре људе, и науче их како да се понашају и мимо сале, у школи и на улици.  

Ждрало је позвао родитеље који имају предрасуде о боксу да погледају примере овог спорта у другим градовима, пре свега у суседном Зворнику (РС), одакле је млади, успешни боксер Филип Џинић, иначе његов ученик, који је, како је истакао, израстао у квалитетну личност и изузетног тренера. 

Џинић, који је такође присуствовао посети Боровчанина, захвалио је Боксерском савезу Србије, општини Мали Зворник и Спортском савезу „Дрина“ на неизмерној подршци да се у Малом Зворнику оформи квалитетан боксерски клуб и да што више деце добије прилику да се бави овим спортом. 

Он је рекао да Мали Зворник, иако мала средина, има доста деце, али да она до сада нису имала услова за неки борилачки спорт, додајући да се нада да ће при новооснованом клубу у скоријој будућности израсти квалитетан боксер, као и то да је сигуран да ће у њему стасавати добри и квалитетни људи. 

Љиљана Ристановић

IMG_1772.jpg 

Tagovi

Komentari (0)