Бољи услови за ученике Техничке и Пољопривредне школе

Услови за око 700 ђака који похађају румску Техничку и Пољопривредну школу биће од наредне школске године знатно побољшани.

Дугогодишњем проблему, у виду неусловних тоалета, назире се крај. Општина Рума издвојила је шест милиона динара за санацију свих школских тоалета, у којима значајнијих улагања није било у задње три деценије.

 

radovipoljitenicka1.jpg 

Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да деца заслужују најбоље могуће услове за школовање и додаје да је цео школски објекат румске Техничке и Пољопривредне школе зрео за санацију.

"Деца заслужују најбоље могуће услове за школовање. Хигијена мора бити на првом месту, па тако смо кренули у комплетну реконструкцију школских тоалета, како оних у приземљу, на првом и другом спрату, тако и оних код фискултурне сале. Ради се нова столарија, електро инсталације, водоводна мрежа, санитарије, плочице итд. За те радове ће Општина Рума издвојити шест милиона динара, а можда и више с обзиром да се мењају сва врата и прозори. Ми смо и до сада улагали значајна средства у ове школе, међутим, након обиласка верујем да је овде потребна комплетна реконструкција објекта", казао је председник Манчић и напоменуо да ће Општина Рума 15 милиона динара(без ПДВ-а) ове године уложити у школску инфраструктуру основних и средњих школа.

Радови на реконструкцији заједничких тоалета Пољопривредне и Техничке школе биће завршени у наредне две седмице.

Tagovi

Komentari (0)